Kaset ‘istihbarat’ işi çıktı

Çoğun polis olan şüphelilerin kaset kumpasları ile FETÖ’nün menfaatları doğrultusunda iktidar, ana muhalefet ve muhalefet partilerini kontrol altına alarak, siyaseti dizayn etmek istediği belirtildi.

Yayınlanma: 13.01.2017 - 23:02
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’li bazı eski vekillerin arasında bulunduğu siyasilere kaset kumpası kurulmasına ilişkin fezleke hazırladı. Fezlekede, şüphelilerin 18 kişiye yönelik 11’i ev 2’si işyeri olmak üzere toplam 13 adrese dinleme cihazı ile kamera yerleştirdiği, teknik araçlarla da izleme ve dinleme yaptıkları anlatıldı. İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi ile Ankara Emniyet İstihbarat Şubesi’nde görevli emniyet müdürleri ile istihbarat polisinin komplonun merkezinde yer aldığı belirtilen fezlekede, Baykal’ın arasında bulunduğu hedef kişilerin istihbarat tarafından adım adım takip edildiği ifade edildi.

Emniyet KOM Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kaset soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen fezlekede, kaset kumpası ayrıntılarıyla anlatıldı. Çoğun polis olan şüphelilerin kaset kumpasları ile FETÖ’nün menfaatleri doğrultusunda iktidar, ana muhalefet ve muhalefet partilerini kontrol altına alarak, siyaseti dizayn etmek istediği belirtilen fezlekede, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi ile Ankara Emniyet İstihbarat Şubesi’nde görevli emniyet müdürleri ile istihbarat polisinin komplonun merkezinde yer aldığı belirtildi.

Siyasetçilerin istihbarat polisleri tarafından nasıl takip edildiğinin grafiklerle ortaya konulduğu fezlekede, FETÖ’cü istihbarat polislerinin siyasetçileri hem dinledikleri, hem de izledikleri, hedef adreslere girip çıktıkları, komplonun kurulduğu tarih ve saatte de hedef evlerin etrafında bulundukları yine grafiklerle gösterildi.

4 yıl takip

Şüphelilerin, 2008 yılından 2012 yılına kadar kesintisiz bir biçimde bu eylemlerini sürdürdükleri, yasa dışı örgütlenme oluşturup suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri de belirtilerek, “Devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve gücü ile yasaların verdiği yetkileri görevin gereklerine aykırı kullanarak amaçlarına ulaşmak için toplumda ve kamuoyunda tanınan belirli ekonomik güce sahip kişileri, basın ve siyaset alanında belirli konumu olan devlet bürokrasisi içerisinde yer alan kişileri(eski parlamenter ve bakanlar, milletvekilleri, üst düzey askeri görevliler(general, emniyet görevlilerini) terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirerek, bu kişilere ait bilgileri bildikleri halde kişinin gerçek kimliklerini gizlemek veya eksik ya da yanlış bilgi vermek suretiyle içeriği itibariyle sahte oluşturulmuş belgelerle temin edilen dinleme ve izleme kararlarını uygulamaya koyup, amaç dışı kullanmak suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri” ifadeleri kullanıldı.

Kasetler Gülen’e götürüldü

Fezlekede, komployu kuran o dönemin istihbarat müdürlerinin, ABD’ye gittiği, söz konusu görüntüleri FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen’e götürdükleri anlatıldı. Eski istihbarat müdürleri Gürsel Aktepe’nin 8 Nisan 2012 tarihinde yine istihbaratçı polis şefleri Lokman Kırcılı ve Tamer Bülent Demirel ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’den çıkış yaptıkları belirtilen fezlekede, 13 Nisan 2012 tarihinde 3 şahsın beraber İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı aktarıldı. Örgütün devlet yapılanması içerisinde en güçlü olduğu alanların başında güçlü bir istihbarat ağına sahip olması geldiği de kaydedilen fezlekede şöyle denildi: “Kamu kurumlarında çalışan örgüt mensupları elde ettikleri bilgileri örgüte aktarmakta ve toplanan bütün bilgiler büyük bir havuz oluşturulmaktadır. Örgüt hedeflerine ulaşmak için havuzdaki bilgi ve belgeleri amaca uygun hale getirerek hasım cephedeki kişi ve kurumlar aleyhinde kullanmaktadır. Örgütün istihbarat ağı ya da gücü konusunda bahsedilmesi gereken bir husus da Gülen’in sahip olduğu arşivdir. Bu yasadışı arşivde, örgütün yasadışı adli ve önleme dinlemeleri, kendine ait gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ile örgütle teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgileri bulunmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler