Kaşıkçı cinayetine karışanların yargılaması nasıl olacak?

Kaşıkçı’nın öldürüldüğünün Suudi yetkililer tarafından resmen açıklanmasıyla birlikte akıllara, başta konsolos olmak üzere cinayete karışan tüm isimlerin yargılanmasının nasıl yapılacağı sorusu geldi.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 09:57
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun büyükelçilik sıfatında olmadığı için Kaşıkçı Cinayeti Davası’na Türk mahkemelerinin bakmakla yetkili olduğunu söyleyen Ceza Hukukçusu Av. Celal Ülgen, “İddianame hazırlanacak ve dava İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılacak. Bu aşamadan sonra soruşturma Interpol ile birlikte yürütülecek. Kaşıkçı cinayetini işleyenler ve cinayetle ilgisi olan şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarılacak. Interpol tarafından kırmızı bültenle arananlar listesine alınacak olan zanlıları Türkiye, suçluların iadesine dair sözleşme kapsamında isteyecektir” diye konuştu.

Ülkesine giden Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin de Interpol aracılığıyla aranacağını kaydeden Ülgen, “Türk yargı makamları dava açıldıktan hemen sonra konsolosun iadesini isteyecektir” dedi.

<haber-yatay:1119064,1118993>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler