Katalonya'daki yangınlar 3 can aldı

İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya bölgesindeki Girona kenti yakınlarında bu sabah 2 farklı yerde başlayan yangınlar, 3 kişinin ölümüne neden oldu.

Yayınlanma: 22.07.2012 - 20:39
Abone Ol google-news

Katalonya özerk yönetiminin içişlerinden sorumlu üyesi Felip Ruig, şimdiye kadar 7 bin hektarlık alanın yandığını ve yangınların henüz kontrol edilemediğini belirtti.

Verilen bilgilerde, Portbou'daki yangının N-260 otoyolunu çevrelediği ve birçok kişinin aracını terk edip, yol üzerinde kaçışmaya başladığı kaydedildi.

Felip Ruig, yangından kaçarken denize atlayanlardan 60 yaşındaki bir Fransız ile 15 yaşındaki bir çocuğun boğularak hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır yaralandığını bildirdi.
La Jonquera bölgesindeki yangında ise 75 yaşındaki bir kişinin yangının etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca, bu bölgede hastaneye kaldırılan 3 kişiden, bir Fransız vatandaşının vücudunun yüzde 80'inin yanık durumda olduğu bilgisi verildi.

Yangınlardan dolayı bölgedeki bazı otoyollar ve tren yolları kapatılırken, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için 150 asker gönderildiği, Valencia ve Zaragoza kentlerinden de itfaiye ekiplerinin bölgeye gittiği ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler