Kayıp çocuklar için merkez

Bakan Kavaf, ulusal bilgi sistemi oluşturularak sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılacağını söyledi.

Yayınlanma: 30.11.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Kadın, aile ve SHÇEK’den sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kayıp çocukların bulunması için ulusal bilgi sistemi oluşturma aşamasında olduklarını söyledi. Kavaf, oluşturulacak proje ile kayıp çocukların bulunması için kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanacağını ve ortak veri tabanı oluşturulacağını belirtti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan’ın kayıp çocuklarla ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Kavaf, SHÇEK’e bağlı kurumlarda kayıp çocuk bulunmadığını söyledi. Kayıp çocuklarla ilgili Kayıp Çocuklar Ulusal Bilgi Sistemi’nin oluşturulması için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Bakan Kavaf, söz konusu projenin SHÇEK koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Barolar Birliği ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nın işbirliği ile başlatıldığını söyledi. Bakan Kavaf, söz konusu proje ile ülkede kaybolan çocukların bulunması için ulusal bilgi sistemi oluşturulacağını ifade etti.
 

Aile yapıları incelenecek

Böylece kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanacağını kaydeden Bakan Kavaf, “Oluşturulacak veri tabanından elde edilecek verilerle kayıp çocukların aile yapılarını incelemek, kayıp olaylarının nedenlerini ortaya koymak, konu ile ilgili toplumsal duyarlılığı arttırmak ve kayıp çocukların bulunmasında mümkün olan tüm imkânların kullanımını sağlayarak bu konuda etkinliği arttırmak amaçlanmaktadır” bilgisine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler