Kaymakamlık önünde ses bombası patladı

Maltepe Kaymakamlığı'nın yanına bırakılan ses bombasının patlaması, küçük çaplı hasara yol açtı. Öte yandan, Kartal Belediyesi Halk Kütüphanesi girişine bırakılan el yapımı zaman ayarlı bomba etkisiz hale getirildi.

Yayınlanma: 20.03.2013 - 08:26
Abone Ol google-news

Cevizli Mahallesi Orhangazi Caddesi'ndeki Kaymakamlık binasının yanına, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bırakılan ses bombası, sabah saatlerinde patladı.

Patlamada, binanın ikinci katındaki camlarda çatlak oluştu. Bölgeye sevk edilen Olay Yeri ve Bomba İmha ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, bombayı bırakan yüzü kapalı iki kişinin, kaçarak olay yerinden uzaklaştığını belirledi.

Saldırganların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu sırada kendisinin de makamına gelmek üzere kaymakamlık binasının yakınında bulunduğunu anlatan Kaymakam Ahmet Okur, ''Bombanın zaman ayarlı olduğu tahmin ediliyor. Uzman ekiplerin teknik incelemesi devam ediyor'' dedi.

Bombayı yerleştirenlerin iki kişi olduğunu da ifade eden Kaymakam Okur, kamera kayıtlarına göre yüzü maskeli bu şüphelilerin, yoldan geçerken bombayı binanın yanına bıraktığını kaydetti.
Kaymakam Okur, patlamada bir camda çatlak oluştuğunu söyledi.

Kartal'da panik

Saldırganların hedefinde bu defa Kartal Belediyesi Halk Kütüphanesi vardı. Kütüphane girişine bırakılan el yapımı zaman ayarlı bomba, patlamaya saniyeler kala etkisiz hale getirildi.

Bomba imha uzmanlarının titiz çalışması ile etkisiz hale getirilen bomba sabah 08.00'e kurulmuştu. Bomba farkledilemeseydi, patlamanın faturası ağır olacaktı.

Ve bir başka semt Ataşehir, orada da bomba alarmı vardı. Çöp konteynerina bırakılan üzeri çeşitli kablolarla sarılan bir paket çevredekilerin dikkatini çekti, polise haber verildi.

Bomba imha eklipleri olay yerine geldi, bomba süsü verilmiş paket etkisiz hale getirildi.

Vali'den açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen ''Devlet Övünç Madalyası Takdim Töreni''nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da sabah 2 ayrı yerde bulunan ses bombalarının, zaman zaman terör örgütünün kullandığı türden basit düzenekli patlayıcılar olduğunu bildiren Mutlu, şunları söyledi:

''Dolayısıyla bu tür hadiseleri, çok yaygın olmamakla birlikte zaman zaman İstanbul'da yaşayabiliyoruz. Bunların faillerini de zaten kısa süre içerisinde emniyetimiz alıyor. Maltepe ve Kartal ilçelerimizde sabah vuku bulan ses bombalı eylemleri, çok ciddi bir terör olayı olarak değerlendirmiyoruz. Zaman zaman İstanbul'da vuku bulan eylemlerdir ama basit de olsa hiçbir terör saldırısının, eyleminin arkasını bırakmayız. Çok basit de olsa bu sabahki gibi bunların faillerini kısa zamanda emniyetimiz çıkarır, adliyenin önüne de hesap vermek üzere koyarız.''

Emniyetin elinde bazı bilgiler olduğunu ve bunların değerlendirildiğini ifade eden Mutlu, çalışmaların sonuçlanmasının ardından detaylı açıklamanın yapılacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler