Kayseri Emniyet Müdürü'ne suç duyurusu

CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Emniyet Müdürü hakkında, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 04.03.2011 - 11:26
Abone Ol google-news

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusuna ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Şevki Kulkuloğlu, Kayseri'deki iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını, savcılığa sürekli bilgi ve belge desteğinde bulunduklarını belirtti.

Hacı Ali Hamurcu'nun avukatı Halil İbrahim Yolcu'nun, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'a başvurarak Hamurcu'nun emniyette 2007'de verdiği ifade tutanaklarının görüntülü kayıtlarının bir örneğini istediğini anlatan Kulkuloğlu, savcılığın da Yolcu'yu Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne yönlendirdiğini söyledi. Kulkuloğlu, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün, kaydı vermelerinin ancak Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Dairesi’nden alacakları uygun görüşle olabileceğini bildirdiğini söyledi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş aldığı halde bu görüntü kaydını Yolcu'ya vermediğini belirten Kulkuloğlu, Emniyet Müdürlüğü’nün ''topu taca atarak'', İçişleri ve Adalet bakanlıklarına ayrı ayrı görüş sorduğunu kaydetti.

Kayseri Emniyet Müdürü Aydın ile makamında üzücü bir görüşme yaptığını anlatan Kulkuloğlu, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'a, ''Neden bu delilin teslim edilmediğini'' sorduğunda, Aydın'ın, ''Bugüne kadar imha edilmediğine şükrediniz'' cevabını verdiğini aktardı.

Kulkuloğlu, Aydın'a, ''Neden uygun cevap geldiği halde, inisiyatifinizi kullanıp, belgeyi teslim etmiyorsunuz?'' sorusunu yönelttiğinde ise ''Ben iki siyasetçinin arasına girmem'' karşılığını aldığını ifade etti.

Kulkuloğlu, Emniyet Müdürü'ne ''Devam eden soruşturmanın delilini yok edemezsiniz'' dediğini ifade ederek, ''Aydın ise (Ben İçişleri ve Adalet bakanlıklarına verilmesi ya da imha edilmesi yönünde görüş sordum. Eğer bana imha et desinler, bir dakika beklemem, imha ederim) dedi. Sayın Emniyet Müdürü'nün bu cevabıyla kendisi hakkında suç delillerini yok etmeye teşebbüs, soruşturmanın selametini zaafa uğratma, görevi kötüye kullanma suçlarıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na 25 Şubat 2011'de suç duyurusunda bulundum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kefaletinin, bürokrasi üzerinde nelere mal olduğunu göstermesi açısından çok üzücü bir cevaptı. Acaba kefaletinin, adaletin tecellisini engellediği yönünde bugün bir pişmanlık duymakta mı?'' diye konuştu.

Kulkuloğlu, Ergenekon davası kapsamında dün gazetecilerin gözaltına alınmasını da değerlendirirken, gözaltıların, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığı kanaatini uyandırdığını söyledi.

Dünyada dün bir ilk yaşandığını, bir gazetecinin yayımlanmamış kitabından dolayı sorumlu tutulduğunu belirten Kulkuloğlu, ''Libya, Mısır, Tunus'ta diktatör pozisyonundaki devlet yöneticilerinin yapmadığını, ileri demokrasiyi ülkemizde yaşattığını iddia eden Recep Tayyip Erdoğan iktidarında yaşanıyor olması, ülke açısından son derece üzüntü verici, kaygı verici. Erdoğan, Kaddafi kadar dahi demokrat değildir'' görüşünü savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler