KCK operasyonlarında 48 gözaltı

Aydın, Mardin ve Adana'da KCK'ye yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 48 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 09:11
Abone Ol google-news

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın'da terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik bir süredir sürdürdükleri takibin ardından sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Aydın merkez ile Kuşadası ve Didim ilçeleri ile Ortaklar beldesindeki operasyonlarda, BDP Aydın İl Başkanı ve Ortaklar Belediyesi'ndeki bir meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında başka bir ilde gözaltına alınan 2 kişinin de Aydın'a getirileceği bildirildi.
 

Mardin

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da, terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi oldukları, yasa dışı eylemleri organize ettikleri, bu eylemlere katılarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işledikleri, KCK sistemine bağlı olarak ''Mardin Kent Meclisi'' adı altında illegal bir yapılanma oluşturdukları iddiasıyla sabah saatlerinde il merkezi, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonlarda, Mardin merkezde 9, Kızıltepe ilçesinde 9, Nusaybin ilçesinde 2, Derik ilçesinde 1 ve Mazıdağı ilçesinde 1 kişi olmak üzere toplam 22 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, gözaltına alınanlarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Nusaybin ilçesinde gözaltına alınanlar arasında eski Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan ile Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan'ın da yer aldığı öğrenildi.

 

Adana

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,
18 Ekim 2011 tarihinde 5'i polis bölgesinde olmak üzere toplam 14 ayrı adreste KCK'ye yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu 14 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet bilgisayar kasası, 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart, 4 adet 60 dakikalık video kaset, 35 adet CD, 2 adet DVD, 1 adet hafıza kartı, 1 adet kart okuyucu ve 1 adet örgütsel içerikli pankarta el konuldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler