KCK’de 1’i çocuk 20 tutuklama

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nin şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 20'si tutuklandı. Tutuklananların içinde 15 yaşında bir çocuk da var.

Yayınlanma: 26.01.2012 - 13:13
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz günlede KCK’ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 23’ü sorgulamalarının ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 15 yaşındaki bir çocuk ise Mardin Çocuk Mahkemesi’ne sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işleminden sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan 23 kişiden 19’u tutuklanırken, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mardin Çocuk Mahkemesi’ne sevk edilen 15 yaşındaki zanlının da tutuklandığı belirtildi. Böylece tutuklananların sayısı 20’ye yükseldi.

Van’da anayasa referandumu öncesi polis tarafından yapılan KCK operasyonunda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 11’i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.10 saat süren duruşma sonunda Van Belediyesi Garaj Amiri Haydar Acar ile BDP üyesi Kerem Duman tahliye edildi. Mahkeme, savcının esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için davayı 30 Mart’a erteledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler