KCK'da ağır bilanço

BDP verilerine göre, terör örgütü PKK'nin kent yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik 14 Nisan 2009'da başlatılan operasyonlarda 7 bin 748 kişi gözaltına alındı, bunlardan 3 bin 895'i tutuklandı.

Yayınlanma: 08.12.2011 - 15:32
Abone Ol google-news

Tutuklananlar arasında BDP’nin desteklediği Emek Demokrasi Özgürlük bloğundan milletvekili seçilen 6 ismin yanında, BDP’nin 5 MYK üyesi, 12 PM üyesi, 28 il ve ilçe başkanı, 46 il ve ilçe yöneticisi, 13 belediye başkanı ve yardımcısı, 29 il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi de bulunuyor.

Terör örgütü PKK’nin kent yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik 2,5 yıl önce başlatılan operasyonlar  BDP kadrolarını vurdu. BDP’nin verilerine göre KCK operasyonları kapsamında geçen Ekim ayının sonuna kadar 7 bin 748 kişi gözaltına alındı, bunlardan da 3 bin 895 kişi tutuklandı. 12 Haziran genel seçimleri sonrasında yoğunlaşan operasyonlarda çok dikkat çeken isimler de gözaltına alınıp tutuklandı. KCK operasyonlarında tutuklananlar arasında milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle’nin yanısıra halen milletvekili olan ancak cezaevlerinde bulunan Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız, Gülser Yıldırım, Selma Irmak ve İbrahim Ayhan da bulunuyor. Son operasyonlarla  BDP’nin beş üst düzey yöneticisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, ile MYK üyeleri Mustafa Avcı, Nizamettin Öztürk, Genel Sayman Abdullah Bozkoyun, Sayman Yardımcısı Salih Yıldız, MYK üyesi Mustafa Avcı, 12 PM üyesi, 28 il ve ilçe başkanı, 46 il ve ilçe yöneticisi, 13 belediye başkanı ve yardımcısı, 29 il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi tutuklandı.


Prof. Dr Ersanlı ile 11 PM üyesi tutuklu

BDP PM Üyeleri Mehmet Ali Güray, Nihat Oğraş, Mehmet Candemir, Berivan Etler, Faruk Sağlam, Ahmet Demiroğlu, Filiz Yılmaz, Çiğdem Kılıçgün Uçar, Cesim Soylu, Yusuf Çirik, Mustafa Doğrul ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı’dan oluşan 12 kişi de KCK operasyonyaları sırasında tutuklandı.


28 il ve ilçe başkanı tutuklu

BDP’nin KCK operasyonları sırasında tutuklanan il ve ilçe başkanları ise şunlar:  Adana İl Başkanı Zeki Karataş,  Şanlıurfa Urfa İl Başkanı Adnan Etli, Gaziantep İl Eş Başkanı Habibe Tışkaya, Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, Aydın İl Başkanı Necmettin Uçar, Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen ve Mardin İl Eşbaşkaları Tarık Acar ve Abdullah Akikol. Gercüş İlçe Başkanı Şükrü Aslan, Suruç İlçe Başkanı Abdülkadir Ercan, Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel, Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, İzmir / Bayraklı İlçe Başkanı Zeynel Hasdemir, Tatvan İlçe Eş Başkanları Hayrettin Çaçan ve Zahide Karadaşlı, İstanbul/Kartal İlçe Başkanı Süleyman Özcan, Gazianteh Antep/Şahinbey İlçe Başkanı İsmail Demir, İstanbul/ Bahçelievler İlçe Başkanı Faruk Tur, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Arif Yılmaz, Şişli İlçe Başkanı Metin Eren, Esenler İlçe Başkanı Mehmet Tayyip Aslan, Avcılar İlçe Başkanı Hikmet Duman, Siirt Merkez İlçe Başkanı Guri Toprak, Kumçatı  Belde Başkanı Dursun Çakır, Şemdinli İlçe Başkanı Nusret Akbaş, Nusaybin İlçe Eş Başkanı Şehabettin Güler, Diyarbakır/Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce ve Erzurum/Tekman İlçe Başkanı Metin Bingöl.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler