Keban'da su seviyesi 19 metre düştü

Türkiye'nin elektrik enerjisi üreten önemli barajlarından olan Keban Barajı'nın su seviyesi 843 metreden 824 metreye düşerek minimum düzeye yaklaştı. 30 milyar metreküp su seviyesi ile Türkiye'nin can damarı olan barajda su seviyesinin yükselmesi, kış mevsiminin yağışlı geçmesine bağlı.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 10:14
Abone Ol google-news

Türkiye'nin önemli barajlardan biri olan Keban Barajı'nda su seviyesi 19 metre düştü. Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'ün aralarında bulunduğu DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne bağlı illerdeki 20 barajda su seviyesinin minimum seviyeye düştüğünü söyledi.

Kar yağışlarının barajlardaki su seviyesini önemli oranda artırdığını belirten Aksu, ''2008 yılı kurak geçti. Şu anda bölgemizdeki 20 barajda su seviyesi minimum seviyeye ulaştı'' dedi.

Malatya'nın oldukça kurak bir il olduğunu anlatan Aksu, şunları söyledi: ''Kuraklığın yanı sıra yağmur da yağmadı bu sonbaharda. Bu yıl son ölçümlere göre en kurak 3. yılı yaşadık. Bu da bizi oldukça sıkıntıya soktu. Çiftçilerin sulamada kullanması için Çat Barajı'nın ölü havzasından pompa ile su aldık. İlave kuyular açmaya başladık. Bunlarla bir nebze olsun yöre halkının dertlerine derman olmaya çalıştık.''

2009 yılı için birtakım tedbirler almaya başladıklarını belirten Nevzat Aksu, ''Şerefhan Deresi'nin suyunu Çat Barajı'na geri vereceğiz. Su tutma özelliğini kaybetmeye başlayan Medik Barajı'na kapak koyup biraz daha hacmini artırmayı planlıyoruz. Özellikle vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilave kuyu ruhsatları verdik. Böylece bir nebze kuraklıklığı bertaraf etmeye çalışacağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler