''Kentli olmak Bakanlar Kurulu'nda köstebeğe isyan etmektir''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentli olmak kul hakkı yiyenlere karşı isyan etmesini bilmek demektir. Kentli olmak Bakanlar Kurulu'nda köstebek olduğunda isyan etmek demektir'' dedi.

Yayınlanma: 22.10.2011 - 11:16
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesince yaptırılacak Menemen-Ulukent Katlı Kavşağı'nın temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, İzmir'in ''Türkiye'nin gözbebeği, Kuvayı Milliyecilerin yatağı'' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kentte dürüst insanların özgürce sokakta gezdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Geçen ziyaretimde Başkan'a dedim ki 'onlar pire yapıyor deve diye satıyorlar. Biz deve yapıyoruz pire kadar anlatamıyoruz.' CHP'li belediyelerin yaptığı yatırımları, Ankara, İstanbul yapamamıştır, yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Size örnek vereceğim, Ankara metrosunun temeli atıldığı zaman doğan çocuklar şimdi askere gidiyorlar. Samimi söylüyorum ortada daha doğru dürüst metro yok. Baktılar ki yapamıyorlar. Ulaştırma Bakanlığı 'sen yapamıyorsun, ben yapayım' dedi. İzmir başladı, 4 istasyonu daha hizmete açacak. Ankara'nın yıllar önce yapılan hayvanat bahçesi var. Şimdi projeleri var. 15-20 aydır hayvanat bahçesini büyütecekler. İzmir'in doğal yaşam parkı bütün dünyaya örnektir, Türkiye'ye örnektir. Bazı sorunları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı dile getirmedi. Şu kavşak arsasını bile tahsis için 2 yıldır uğraşıyorsunuz. Kentsel dönüşüm yapılacak, Bakanlar Kurulu'nda bekliyor. Sayın Başbakan'a çağrı, İzmir'i ve İzmirliyi seviyorsun. Sayın Başkan'ın gönderdiği projeyi hemen onayla, kentsel dönüşüm başlayacak.''

Köstebek tartışması

Törene katılanların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu lehine slogan atması ve bazı vatandaşların ''Deniz Feneri'' diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''İzmir'in aziz olması, aziz kalması, Aziz'in çalışması güzel. Çok güzel şeyler yapılıyor İzmir'de. AKP iktidarına rağmen yapılıyor, onların engellemelerine rağmen yapılıyor. Kentli olmak farklı bir şeydir. Kentli olmak çocuğumuzun, torunumuzun elinden tutup, parka gidip gezmek demektir, aksamadan işimize ulaşmak demektir. Kültürlü olmak demektir. Sinemaya, tiyatroya gitmek demektir. Eşimizle dostumuzla, arkadaşımızla sahilde güzelce dolaşabilmek demektir. Kul hakkı yiyenlere karşı isyan etmesini bilmek demektir. Her ortaklık bozulur ama bir ortaklık bozulmaz, o suç ortaklığıdır. Kentli olmak, Bakanlar Kurulu'nda köstebek olduğunda isyan etmek demektir.''

Kılıçdaroğlu, halka hesap veren siyaseti topluma egemen kılacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Milletin yüzüne nasıl bakacaksınız, milletin arasına nasıl gireceksiniz? Yolsuzuluk yapılacak, polis gelecek, arama yapılacak ama bunu haber vermek yüzsüz olmak demektir. Kentli olmak, yüzsüz olmak demek değildir. Kentli olmak önce insan olmak demektir. Belediye başkanlarımız çalışıyor, onların da eksiği olabilir, hatırlatacaksınız. Biz eleştiriden korkan bir siyasi anlayışa sahip değiliz. Halkına hesap veren siyaseti topluma egemen kılacağız.''

Hükümetin, İzmir'e uzun yıllar yatırım yapmamak için çaba harcadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, ''İzmir'i ve İzmirliyi cezalandırmak istedi. Oy almak için şimdi 'ben yatırım yapacağım' diyor. Bu teklif İzmirliye rüşvettir, o yatırımı sen babanın parasından yapmıyorsun. İzmirlinin ödediği vergiden yapıyorsun ve yapmak zorundasın. Öyle İzmirliden vergiyi topla, 'Ben İzmirliye yatırım yapacağım.' Senden bir şey istemiyoruz sadece gölge etme. Belediye başkanlarımıza gölge etme. Onlar senin yaptığın yatırımlardan daha fazlasını yapacak'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sıkışıklık nedeniyle kimi hizmetlerin temelini atmadıklarını ve açılışlar yapmadıklarını, bu nedenle ''Bu başkan yapıyor ama anlatmıyor'' sözleriyle çok eleştiri aldığını, artık hemen her hafta hizmetlerle ilgili temel atıp, açılışlar düzenlediklerini kaydetti.

Kavşak, arıtma, şebeke yenileme, ulaşım, fuar organizasyonları gibi çeşitli hizmetleri dile getiren Kocaoğlu, temeli atılan toplam 32 dönümlük alanın 12 dönümüne Ulukent katlı kavşağının yapılacağını, 22 dönümün ise toplu ulaşım kullanan vatandaşların araçlarını park etmeleri için otopark alanı olarak düzenleneceğini vurguladı.

İhale bedeli 13 milyon lira olan kavşağın 120 metre uzunluğunda 4 köprüye, 3 bin 500 metre uzunluğunda yeni yol ile çevre düzenlemesine sahip olacağını dile getiren Kocaoğlu, belediyenin yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Kocaoğlu, deniz ulaşımından daha fazla yararlanmak amacıyla 15 katamaran tipi, son teknoloji ürünü yolcu gemilerinin alınacağını belirterek, ''Körfezde daha iyi, daha süratli ve daha konforlu ulaşımı sağlayacağız'' diye konuştu.

İzmir'in en büyük projesinin ''yüzülebilir bir körfez olduğuna'' dikkat çeken Kocaoğlu, üniversitelerle yapılan bilimsel çalışmalarla bu hedefi gerçekleştireceklerini söyledi.
Kocaoğlu, körfezde yüzülmesinin mümkün hale getirilmesi için Devlet Demir Yolları ve liman işletmeleriyle de önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri ve Kocaoğlu birlikte butona basarak, kavşağın temelini attı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise törende Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu'na poşu takarak, vazo hediye etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlamadan önce, tören alanındaki yaşlı bir kadını elinden tutarak, protokol bölümüne getirdi. Bu arada törenin başında görüntü almakta zorlanan basın mensupları ile bazı partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler