KESK'ten çok sert açıklama

KESK, ''muhalif kesimlere karşı uzun süredir sürdürülen operasyonların esas amacının toplumu sindirerek bir korku imparatorluğu yaratmak olduğunu'' öne sürdü.

Yayınlanma: 23.11.2011 - 17:18
Abone Ol google-news

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, dün sabah saatlerinde 16 ilde başlatılan operasyonlar sonucunda aralarında çeşitli siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve sendika üyelerinin bulunduğu 100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Tüm muhalif kesimlere karşı uzun süredir sürdürülen operasyonların esas amacının toplumu sindirerek bir korku imparatorluğu yaratmak olduğu çok açık bir gerçektir. AKP, kendisi gibi düşünmeyen ve yaşamayan herkese savaş ilan etmiştir. Beslendiği milliyetçi/muhafazakar ideoloji gereğince gittikçe daha fazla otoriterleşmekte, emperyalizmin ihtiyaçlarına uygun rejimin 'yeni yüzünü' inşa etmekte kararlı olduğunu göstermektedir.''

Açıklamada, hakim ve savcıların iktidarın ''emir eri'' durumuna düşürülmek istendiği savunularak, operasyonlara son verilmesi, gözaltına alınanlar ve tutuklananların serbest bırakılması ve Özel Yetkili Mahkemeler ile Terörle Mücadele Kanununun kaldırılması gerektiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler