Kıbrıs'ta 2010'a kadar referandum olmayacak

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, Ocak 2010'a dek Kıbrıs müzakere sürecinin tamamlanacağını ve iki tarafın referanduma gitmeye hazır olacağını söylemek içi henüz erken olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik referandumun, ''şimdiye kadar olan ilerleme çerçevesinde değerlendirme yapılırsa Ocak 2010'a kadar mümkün olamayacağını'' söyledi.

Rum Haravgi gazetesine göre, Kiprianu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gayri resmi dışişleri bakanları toplantısının yapıldığı Korfu'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Ocak 2010'a kadar Kıbrıs müzakere sürecinin tamamlanacağını ve iki tarafın referanduma gitmeye hazır olacağını söylemek için henüz erken olduğunu'' kaydetti. Rum bakan, ''şimdiye kadar olan ilerleme çerçevesinde değerlendirme yapılırsa Ocak ayına kadar bunun olmasının mümkün olamayacağını'' savundu.

Müzakerelerin yavaş ilerlemesinden Kıbrıs Türk tarafının sorumlu olduğunu iddia eden Kiprianu, şunları kaydetti: ''Bu, diğer tarafın arzulanan çözüm şekli, yani iki toplumlu iki kesimli federasyon ile uyumlu öneriler sunmak yerine; özde, konfederasyon niteliğinde, yani iki bağımsız devletin birlikte var olması, öneriler sunmasından kaynaklanıyor. Bu durum gecikmeye ve en basit bir olgunun bile daha çok görüşülmesine sebep oluyor. Eğer diğer taraf daha yapıcı olursa daha hızlı ilerlememiz mümkün olabilir, ancak şu an için bir değerlendirme yapamayız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler