Kılıç: Kılıçdaroğlu özerklik vaadinde bulunuyor

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Anayasa referandumundan sonra CHP, MHP, BDP ruh üçüzü oldu'' dedi.

Yayınlanma: 26.05.2011 - 09:08
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Gülsan Sanayi Sitesi'nde esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Kılıç, yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TOKİ ile ilgili sözlerine değinerek, ''Çıkmış diyor ki 'iktidar olduğum gün TOKİ'nin hesabını hükümetten soracağım.' Doğru, hesabı sorması lazım. Şu hesabı soracak ama 'Sayın Erdoğan, sizden öncekiler 15 senede toplu konut eli ile 45 bin konut zar zor üretti, sen nasıl oldu da 8 senede 480 bin konut üretin?' Soracaksa bunu soracak. Soracak ki işi öğrenecek'' diye konuştu.

Sanayi sitelerinde ustaların yanında çırakların çalıştığını ve işi öğrendiklerini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

''Burası sanayi. Çıraklar işi kimin yanında öğrenir, ustanın yanında öğrenir. Gelecek Devlet Bahçeli'si, Kemal Kılıçdaroğlu'su Tayyip ustadan iş öğrenecek. Ama ustanın iyisi de her adamı her adamı yanına çırak olarak almaz. Bunu sizler biliyorsunuz. Böyle her, 'ben gelmek istiyorum' diyenden de çırak olmaz. Hele bizim ustaya çırak olmak hiç kolay değil. Az uyuyacak, çok çalışacak, geceyi gündüzlere katacak...Zor iş.''

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun hakkari mitingleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari mitinginde kepenklerin kapatıldığını, aynı manzaranın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginde yaşanmadığına dikkati çeken Kılıç, şunları söyledi:

''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'ye gidiyor; BDP, KCK, PKK kepenk kapatma eylemi yaptırıyor, kepenkler indiriliyor. Niye? BDP'nin, KCK'nın, PKK'nın tehdidi var. Kemal Kılıçdaroğlu aynı Hakkari'ye gidiyor, kepenkler açılıyor, yollarına güller saçılıyor, o da bunun üzerine kalkıyor BDP ağzı ile demokratik özerklik vaadinde bulunuyor. Ben utandım, bunu yapan CHP'nin Genel Başkanı olduğu halde AKP Grup Başkanvekili olarak ben utandım, ben üzüldüm. Niye üzüldüm? O CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün temelini attığı CHP'dir. Bugünleri görseydi, herhalde büyük üzüntü yaşardı.

CHP'nin Genel Başkanı BDP'nin talebini bire bir seslendiriyor. Bugün kendine sorulduğu zaman, her zaman yaptığı gibi çark ediyor. Zaten bunun lakabı 'çarkçı Kemal', gene çark ediyor. 'Ben öyle demek istemediydim' diyor. Ne demek istediydin? 'Eee' diyor, 'şöyle demek istediydim, böyle demek istediydim'. Her zaman yaptığı numara. Yalanın biri bin para, yalan konuşurken utanmıyorlar. Biz ne demiştik? CHP ile MHP ruh ikizi demiştik. Anayasa referandumundan sonra CHP, MHP, BDP ruh üçüzü oldu. Aynı işi yapıyorlar, üçü bir arada.''

Başbakan Erdoğan'ın 3 Haziran'da Samsun'da mitingi olduğunu belirten Kılıç, ''Başbakan Erdoğan, buraya gelecek. Samsun Cumhuriyet Meydanı herkesin kaldırabileceği bir meydan değildir. Kılıçdaroğlu geldi, arada top oynamak mümkün, meydan boş. Ama Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde meydan ağzına kadar dolacak. Niye? Cumhuriyet Meydanı er meydanı, Cumhuriyet Meydanı Recep Tayyip Erdoğan meydanı'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler