Kılıçdaroğlu: 14 yılda yoksulluk yaygınlaştı

Kılıçdaroğlu'ndan "Ak Parti'nin 14 yılı" kitabına sunuş: "Halkın yarıdan fazlası et yiyemiyor."

Yayınlanma: 09.03.2016 - 11:36
Abone Ol google-news

CHP, AKP iktidarının 14 yılına ilişkin “Gerçek Türkiye’nin Grafikleri” adlı kitap hazırladı. Kitaba göre; ailelerin borcu 424 milyar lira, 2,6 milyon kişi bankalara borcunu ödeyemiyor, vatandaşların yüzde 54’ü et, balık, tavuk yiyemiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kitaba yazdığı sunuşta, AKP yönetiminde geçen 14 yılda işsizlik ve yoksulluğun yaygınlaştığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: 14 YILDA YOKSULLUK YAYGINLAŞTI, ÜRETİM GÜCÜ BENZER ÜLKELERE GÖRE AZALDI

ANKA'nın haberine göre; CHP, “Gerçek Türkiye’nin Grafikleri” adlı bir kitap hazırladı. Kitaba sunuş yazan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“AKP yönetiminde geçen 14 yılda ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye’nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği artarak büyümüş ve Türkiye’nin üretim gücü aynı düzeydeki ülkelere göre azalmıştır. Bugün ülkemiz orta gelir ve orta teknoloji tuzağına sıkışmış, yeni bir ekonomik model ihtiyacı içerisindedir. Partimiz bu ihtiyaç doğrultusunda, çağdaş dünyanın gerçeklerine uygun, geleceği inşa edecek yeni bir ekonomik kalkınma modeli sunmaktadır.”

CHP Genel Başkanı, bu kitapta yer alan grafiklerin AKP’nin ürettiği yanılsama ile “gerçek Türkiye”nin ne kadar farklı olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Kitap da, devletin borcunun 677 milyar lirayı aştığı, kişi başına kamu borcunun 5 bin lira arttığı, devletin son 13 yılda 650 milyar lira faiz ödediği belirtildi.

Kitaba göre; ailelerin borcu 424 milyar lira, 2,6 milyon kişi bankalara borcunu ödeyemiyor, vatandaşların yüzde 54’ü et, balık, tavuk yiyemiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler