Kılıçdaroğlu: Erdoğan konuşurken utandım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adil Öksüz’le ilgili olarak, “Adil Öksüz’ün kim olduğunu hükümet biliyor” dedi.

Yayınlanma: 21.09.2016 - 20:54
Abone Ol google-news

 

CHP lideri, “Erdoğan konuşurken utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil” diye konuştu. CHP MYK Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda MYK üyelerinin, TSK’nin operasyon sırasında Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmesinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleştikleri öğrenildi. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu MYK’da şöyle konuştu: Silahla yapılamayan KHK’yle yapılıyor: 15 Temmuz’da herkes demokrasiyi savundu. Darbe püskürtüldü ama demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını bunlar KHK’lerle yapıyor.

FETÖ ile mücadele edenler cezalandırılıyor: FETÖ’nün güçlenmesinin nedeni eğitimdir. FETÖ ile mücadele eden Eğitim-Sen’den 11 bin 500 öğretmen terörle işbirliği yaptığı bahanesiyle ihraç edildi. Madem öyleydi, daha önce atsaydın neden tuttun. Eğitim-Sen’le mücadele edersen, darbeyle mücadele edemezsin.

Erdoğan’ı görünce utandım: BM toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil. FETÖ’nün anlatıldığı bir toplantı oldu. FETÖ’yü dünyaya tanıttı, meşhur etti. FETÖ 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı’nın yaptığını yapamazdı. Cumhurbaşkanı konuşmasında, dünya liderlerini uyarıp önlem almaya davet etti. Diğer ülkeler senin gibi şuursuz mu, devletin bütün kurumlarını teslim etsinler. O ülkelerde demokrasi var, laiklik var.

Boş koltuklara konuştu: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM’de boş koltuklara konuşmaz. BM’de boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir. Bu da hepimizi üzer. Türkiye aciz duruma düştü.

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ortaya attığı “yedek milletvekilliği”ne ilişkin olarak, “Zarf atıyor tartıştırıyor, kamuoyunda tartışılıyor. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yok” yorumu yaparken, Adil Öksüz’le ilgili olarak da “Adil Öksüz’ün kim olduğunu hükümet biliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler