"Kılıçdaroğlu 'gelmem' derse Başbakan gidebilir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet partileri arasında başlayan "davet polemiği"nin nasıl sonuçlanacağı haftaya belli olacak. MHP Lideri Bahçeli'nin "görüşmem" açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise, "Gitmem, beklerim" sözleri üzerine Erdoğan'ın, CHP'ye gidebileceği belirtildi.

Yayınlanma: 30.06.2010 - 09:32
Abone Ol google-news

Son terör olaylarının ardından, yeniden gündeme gelen muhalefet partileri ile görüşme talebi önümüzdeki hafta belli olacak.

Ancak, AKP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal gibi görüşmemek için işi yokuşa sürdüğü kaydediliyor.

Başbakan Erdoğan'ın, önümüzdeki hafta Meclis içinde ve dışında bulunan siyasi partileri davet edecek.

MHP'nin gitmeyeceği davete Kılıçdaroğlu'nun da, "ziyaret bekleriz" açıklamasının görüşmeyeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

AKP kulislerinde ise, Erdoğan'ın, Kanada dönüşü yaptığı açıklamadan yola çıkılarak, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edebileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın, "Davet ederiz, gerekirse ziyaret ederiz. Hiçbir önyargımız yok, ama bugüne kadar taleplerimiz olumsuz karşılanmıştı. Temenni ederim ki Sayın Kılıçdaroğlu ile o dönem kapanmış olur" sözlerinin ardından önümüzdeki hafta Salı ya da izleyen günlerde Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'ndan ziyaret için randevu isteyebileceği kaydedildi.

"Demokratik açılım" sürecinde, Başbakan Erdoğan'ın "görüşme randevusu" MHP'den geri çevrilirken, CHP ile "kameralı mı olsun, kamerasız mı olsun" tartışmalarının ardından bir görüşme gerçekleşememişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon