Kılıçdaroğlu: Yakında onların isimlerini açıklayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Bursa Nutku'nu gençlere okuyarak "Bunu odanıza asacaksınız" dedi. Kılıçdaroğlu, Saray'dan talimat alan hukukçuları da yakında açıklayacaklarını söyledi. CHP Gençlik Kolları Başkanı 291 oy alan Emre Yılmaz seçildi.

Yayınlanma: 28.01.2018 - 12:45
Abone Ol google-news

<video:914768>

Gençlik kollarının kurultayında mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve İstanbul eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Kenan Otlu genel başkanlık için yarıştı. 

CHP Gençlik Kolları'nın 15. Olağan Kurultayı bugün Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

SONUÇ: 

Emre Yılmaz: 291
Kenan Otlu: 211

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları kongresinde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

"DAHA DÜNE KADAR HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALIYORDU..."

Daha düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam, şimdi kalkmış bize milliyetçilik dersi veriyor. İnönü’nün lafı ile; ‘hadi canım sen de.’ Çok ciddi sorunlarımız var. Tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bu kadar yalnızlaşıyor. Tarihinde ilk kez bütün komşuları ile dünya ile kavgalı. Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları savaş meydanlarından gelmişti. Ve onlar dediler ki, ‘savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir dediler. Her şeyden önce yurtta barış dünyada barış’ dediler. Savaşın bütün acımasızlığına tanık olanlar barışın arkasında kapı gibi durdular. Hepimiz yakın tarihimizi iyi bilmeliyiz. Daha düne kadar askerlerimizin başına çuval geçirilirken bu kahramanlık edebiyatı yapanlar neredeydi? Unuttuğumuzu mu sanıyorlar.

BURSA NUTKU'NU GENÇLERE TAVSİYE ETTİ

(Bursa Nutku’nu okuyarak) Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Bursa Nutku'nu her hafta okuyacaksınız. Bursa Nutku'nu odanıza asacaksınız. Cumhuriyet'in sahibi ve bekçisi sizlersiniz.Cumhuriyet’e, demokrasiye kim ihanet ederse önünde durup mücadele etmek temel görevimizdir. Dikta yönetimlerine, baskılara karşı mücadele kolay değildir. Her mücadelenin bir bedeli vardır. O bedeli onlara ödeteceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın.

"YAKINDA ONLARIN İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Bu ülkede adalet yok. Hiç kimse adaletten söz etmesin. Yargı siyasi otorite tarafından teslim alınmış durumda. Yargı hukukun üstünlüğüne ve vicdanına göre karar vermiyor artık saraydan talimat bekliyor ‘nasıl karar vereceğim’ diye. Devreye giren avukatları da çok iyi biliyoruz. Yakında onların isimlerini de açıklayacağız. Hangi avukatların kimlerin temsilcisi olarak nerelere gittiklerini de çok iyi biliyoruz. Bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edeceğiz.

"BİZİ AKP'YE BENZETMEK İSTİYORLAR"

Biz de genel başkan adaylarının çıkmasını kaos olarak tanımlayanlar var. Onlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar. CHP, atanmışların değil seçimle iş başına gelenlerin yönetildiği bir partidir. Demokrasi kültürü olmayanlar bizi AKP’ye benzetmek istiyorlar.

"BİZ GÜCÜMÜZÜ ATATÜRK'TEN ALIYORUZ"

Eleştirdiğimiz için üstümüze üstümüze geliyorlar sanıyorlar ki susacağız. Sen kim oluyorsun da, bizi susturacaksınız. Biz gücümüzü Kuvayi Milliye’den, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler