Kılıçdaroğlu’na Almanya'da Sol Parti Vekili'nden Afrin protestosu

Almanya'nın Wuppertal kentinde katıldığı bir etkinlikte konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"Biz burada konuşurken Afrin'de çarpışan kahraman askerlerimiz var. Hiç bir annenin acı çekmesini istemiyoruz. Bugün Afrin'de çarpışan askerlerimize, sadece ve sadece şimdilik, şu dileklerde bulunabiliriz. Allah onların yardımcısı olsun" dedi. Alman Sol Parti vekili Gökay Akbulut, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını protesto etmek icin salonu terk etti.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 09:40
Abone Ol google-news

<video:909745>

Almanya'da bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Wuppertal kentinde Nebil Özgentürk'ün hazırladığı "56 yıllık göçün öyküsü Bizim Hikayemiz" adlı belgeselin galasına katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizin içinde veya dışında yaşanan olaylar, yeni acıları önümüze, gündemimize getirdi. Biz burada konuşurken Afrin'de çarpışan kahraman askerlerimiz var" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Biz burada acıları paylaşırken, acıları yasayan anneler var Türkiye'de. Hiç bir annenin acı çekmesini istemiyoruz. Bugün Afrin'de çarpışan askerlerimize, sadece ve sadece şimdilik, şu dileklerde bulunabiliriz. Allah onların yardımcısı olsun" diyerek devam etti.

Alman Sol Parti vekili Gökay Akbulut'tan Kılıçdaroğlu'na Afrin protestosu: Salonu terk etti

Alman Sol Parti vekili Gökay Akbulut, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını protesto etmek icin salonu terk etti. Gökay Akbulut, DW Türkçe'den Cengiz Özbek'e yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Nazım Hikmet, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'ya karşı yapılan bir "saygısızlık" olarak tanımladı. Akbulut, "Nazım Hikmet'e, Yılmaz Güney'e, Ruhi Su'ya, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına, Ahmet Kaya'ya ve birçok değerlerimize olan saygımızdan dolayı salonu terk etmek zorunda kaldık" dedi. Akbulut, ismini saydığı insanları kastederek, "Savaş karşıtı bir solcu olarak eminim ki onlar da aynı tepkiyi gösterirdi" diye konuştu.

Akbulut, Kılıçdaroğlu salona geldiği sırada CHP liderinin elini sıkmıştı

Konuşmasına devam etti 

Konuşmasına ara vermeden devam eden Kılıçdaroğlu'na destek sesleri yükseldi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz kendi ülkemizde kardeşçe yasamak istiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde yasamak istiyoruz. komşularımızla huzur içerisinde yasamak istiyoruz. komşularımızla barış içerisinde yasamak istiyoruz. Barisi, kardeşliği ve huzuru, kendi topraklarımızda da, komsu topraklarda da, egemen kılacağız. Demokrasiyi kendi ülkemizde yaşatacağız, biz barisi kendi ülkemizde destekleyeceğiz. Belgeselde izledik, Yılmaz Güney'in dediği gibi, ya kazanacağız, ya kazanacağız. Bunun başka yolu yok. Emperyel güçlerin, ortadoğudan çekilmesini istiyoruz. Emperyal güçlerin orta doğuyu silahlandırmasına da karşıyız. Orta doğuda akan her kan bizim kanimizdir, her göz yaşı bizim göz yaşımızdır. Bu gerçeği, hep birlikte haykırmak zorundayız. Barışı kendi bölgemize getirmek zorundayız. Birilerine kardeşi kardeşe, kırdırmamak zorundayız, bunun mücadelesini yapmak zorundayız."

Nazım Hikmet'in 116. doğum günü kutlandı 

Aynı etkinlikte, Nazım Hikmet'in 116. doğum günü de kutlandı. Etkinliğin gerçekleştirildiği salonun sahnesine Türk ve Alman bayrakları asılırken, salonun bir yanına geçen yıl hayati kaybeden Tarik Akan'ın, diğer bir yanına da Atatürk resmi kondu.

Kılıçdaroğlu'na ödül 

Konuşmasının ardından yeniden sahneye davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu'na, ilk kez verilen Nazim Hikmet Türk Alman Dostluk Ödülü taktim edildi. Nazim Hikmet Vakfı ve CHP Köln dayanışma Derneği tarafından verilen ödülü Kılıçdaroğlu, CHP Köln dayanışma Derneği başkanı Günay Çapan'ın elinden aldı. Aynı ödül, Wuppertal Ana Kent Belediye Başkanı Andreas Mucke ve Zülfü Livaneli'ye de taktim edildi.

Afrin harekatı başladı... F-16'lar PYD hedeflerini bombaladı

Afrin operasyonundan görüntüler

Sınırdan Afrin'e obüsle 2 atış yapıldı

ÖSO militanları sınırdan Suriye tarafına geçirildi... Canikli: Afrin operasyonu fiili olarak başladı 

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 isimden dünyaya Afrin çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Afrin tepkisi: Seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce

ABD'den bir 'Afrin' uyarısı daha: Operasyon Türkiye'nin çıkarlarına yarar getirmez

BM'den Afrin operasyonu açıklaması: Endişe verici

İki cepheli harekât... Türkiye’nin bir gözü Fırat’ın doğusunda olacak

Afrin krizi dış basında: 'Türkiye oyun dışı kalabilir'

Akşener: Bağıra, çağıra harekat ilan etmek 'Gelin bizi ayırın' demektir

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler