Kılıçdaroğlu'na görev yok, 2 ay sonra seçim

Davutoğlu hükümeti kurma görevini iade etti. Kılıçdaroğlu’na görev vermeyeceğini belirten Erdoğan 2 aylık seçim hükümeti istiyor. 3 dönemliklerin de önünün açılacağı AKP kurultayı ise 12 Eylül’de yapılacak.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 05:17
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun devretmesinin ardından hükümet kurma görevini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na verme düşüncesinde olmadığı öğrenildi. Erdoğan’ın, gelinen aşamada, ülkeyi seçime götürecek iki aylık bir hükümet istediği dile getirildi.

Erdoğan, Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini iade etmesinden önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği “Beştepe Sofrası”nda İslami kesimde tanınan isimler bir araya geldi.

Erdoğan, Davutoğlu’nun görevi iadesinden önce erken seçim olasılıklarına ilişkin ilk ipuçlarını “Beştepe Sofrası”ndaki konukları ile paylaştı. Erdoğan, hükümet kurma sürecinin bitimine 5 gün kala, bundan sonra takınacağı tutumu Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler, Hasan Aksay ve İhsan Süreyya Sırma ile paylaştı. Erdoğan’ın tutumunu aralarında, AKP’ye yakın olan Akit, Yeni Şafak gazetelerinin yazarları ve muhafazakâr kesimden isimlerle paylaşması dikkat çekti.

İadeden önce ima etti

Yemeğe katılan konuklardan, Erdoğan’ın ülkeyi yeniden seçime götürecek “2 aylık bir seçim hükümetinden yana olduğunu” dile getirdiği öğrenildi. Ancak bu seçim hükümetinin nasıl bir yapılanma ile kurulacağı konusu muhafazakar yazarlarla kurulan “Beştepe Sofrası”nda netleşmedi. Ayrıca Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini iade etmesinin ardından bu görevi CHP lideri Kılıçdaroğlu’na vermeme eğiliminde olduğunu da ima ettiği dile getirildi. Yemeğe katılan konuklar, “Bu yönde bir izlenim edindiklerini” belirtti.

Mısıroğlu tepkisi

CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, “Beştepe Sofrası”na yaptığı televizyon programında Atatürk’e hakaret eden yazar Mısıroğlu’nun da davet edilmesine sert tepki gösterdi. Özgür Özel, “O masaya bir soytarıyı oturtmak, Atatürk’ün böğrüne hançer vurmaktır” dedi. Gök de “Böylesine Atatürk’e hakaret eden birini davet etmesi, Cumhurbaşkanı’nın nasıl bir düşünce yapısı içinde olduğunu açıkça gösteriyor. Cumhurbaşkanı, kendi rolünü Atatürk’ü unutturmak olarak belirlemiş” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon