Kılıçdaroğlu'na 'istifa' yanıtı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklu milletvekilleriyle ilgili, "Ya görevini yap ya da o koltuğu bırak arkadaş" sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 29.11.2011 - 18:09
Abone Ol google-news

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonrası Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a şifa dilekleri ile söze başlayan Çiçek, 60 siyasi parti, anayasal kuruluşlar, üniversiteler, sendikalar, meslek kuruluşlarına Anayasa konusunda görüşlerini yazılı olarak iletmeleri için yaptıkları çağrıyı yinelediklerini söyledi. İkinci çağrı ile takvimi daha hızlı işletmeye çalıştıklarını dile getiren Çiçek, kurulan alt komisyonların da çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çiçek'in verdiği bilgiye göre siyasi partiler ve anayasal kuruluşları dinlemek için kurulan alt komisyona Sosyal Demokrat Parti ve HSP'den görüş geldi, komisyon önümüzdeki günlerde bu iki partiyi dinleyecek.

Meslek kuruluşları ve sendikaları dinlemek için kurulan komisyon 30 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu dinleyecek.

STK, Vakıflar ve cemaatleri dinlemek için kurulan alt komisyon ise 5 Aralık'ta TÜSİAD, TESEV, TESAV, MÜSİAD, Diyanet Vakfı ve Hacı Bektaş Vakfı'nı dinleyecek.

Kılıçdaroğlu'na yanıt

Meclis Başkanı Çiçek'e, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Ya görevini yap, şikayet ettiğin konuda girişimde bulun ya da o koltuğu bırak arkadaş" sözleri hatırlatılarak, cevabının ne olacağı soruldu. Çiçek, "Ben bu göreve seçildiğim günden bu yana siyasi partilerin genel başkanları, grup başkanvekilleri ile polemik konusu olacak tartışmalara girmek istemiyorum. Ben sadece görevimin ne olduğunu sizlerle paylaştım. Benim görevim anayasa ve iç tüzükte yazılı hususlardır. O çerçevede bu görevi yapıyorum. Meclis İçtüzüğü 14. maddede Meclis Başkanı neleri yapar, yazılıdır. Oradaki hususlarla ilgili ben elimden gelen çabayı, gayreti gösteriyorum. Onun dışındaki tartışma konularına girmem uygun olmaz. Memlekette yeterince tartışılan konu var. Buna yeni bir boyut eklemeyi de istemem" dedi.

Çiçek, eski Meclis Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un, "Dersim konusunda kurumsal özür dilenmeli" sözlerine de "Meclis başkanı her konuşulana cevap verecek olursa sabaha kadar, 'o buna ne dedi' diye uğraşır dururuz. Her konuya cevap vermek gibi bir adetimiz olmayacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler