Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Şemdinli yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Şemdinli'ye yönelik açıklamalarına ilişkin, ''Ben her şeyin Sayın Erdoğan'ın kontrolünde olduğuna inanmıyorum'' dedi.

Yayınlanma: 06.08.2012 - 19:25
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nce Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde şehit ve gazi ailelerine verilen iftara katıldı.

İftar öncesinde bir gazetecinin ''Başbakan Erdoğan 'Her şey kontrolümüz altında' dedi. Bu açıklama sizi tatmin etti mi? İstihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz, tam da Barzani ile görüşmeden sonra gerçekleştirildi bu saldırı'' şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Ben her şeyin Sayın Erdoğan'ın kontrolünde olduğuna inanmıyorum. Gelişmeler de bunu açıkça gösteriyor. Bir başbakan, 'olaylar benim kontrolümdedir' diyorsa 10-15 gündür devam eden bir çatışma dolayısıyla kamuoyunu sağlıklı bilgilendirir. Eğer bilgilendiremiyorsa olay kendisinin kontrolünde değildir'' şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma kararının hatırlatılması ve sınır ötesi operasyonla ilgili CHP'nin görüşünü sorması üzerine, ''Parlamentoyu toplayalım orada görüşürüz ve karar veririz'' dedi.

İftara Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Faik Öztrak, Umut Oran, Yakup Akkaya, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP milletvekilleri ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

İftarın ardından masaları tek tek dolaşan Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler