Kılıçdaroğlu'ndan İstiklal Marşı yanıtı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açtığı 'İstiklal Marşı' tartışmasıyla ilgili "Sanki sorun yokmuş gibi İstiklal Marşı sorunu yaratıyor. Yapay sorunlarla ülkeyi meşgul ediyor” değerlendirilmesinde bulundu.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 08:05
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'İstiklal Marşı' tartışmasını yapay bir gündem olarak değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin dünya kadar sorunu var. Dolar yükselmiş, çifçilerin durumu belli, esnaf perişan. Birinci gündemi değiştirip gereksiz İstiklal Marşı polemiğini gündeme getirdi. Biz İstiklal Marşı’ndan rahatsız değiliz. Bu topluma Allah yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın. Kurtuluş Savaşı mücadelesini yaşadık, yaşanan acılar belli. Kendi ülkemizde huzurla yaşamak istiyoruz. Sanki sorun yokmuş gibi İstiklal Marşı sorunu yaratıyor. Yapay sorunlarla ülkeyi meşgul ediyor.”

Erdoğan'dan Afrin için yeni marş çağrısı: Torunum bile evde Mehter Marşı ile yürüyor

İsmail Saymaz'dan çarpıcı İstiklal Marşı yorumu: AKP marşı olur

"AMAÇ AKP İLE YAPTIKLARI KAVGALARI UNUTTURMAK"

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Kılıçdaroğlu, MHP'nin, CHP'yi HDP ile beraber hareket etmekle eleştirmesine ise şu ifadelerle yanıt verdi:

Bütün siyasi partileri seçim güvenliği için ziyaret ettik, HDP’den, Saadet Partisine, AK Parti’ye kadar. MHP randevu vermedi. Tüm partilere eşit uzaklıktayız, eşit yakınlıktayız. Siyasal partiler arası bir ayrımımız yok. Yasal oldukları sürece. İttifak yapılacak mı kimlerle yapılacak zaman gösterecek. Zaman zaman HDP ile bazı konularda en çok çatışan parti CHP. Üstelik MHP’den bile daha çok. Ama biz gerginlikten hoşlanmıyoruz. Düne kadar kanlı bıçaklı olduklarımızla da onlar gibi bir araya gelmiyoruz. MHP, HDP’yi kullanarak üzerimize saldırıyor. Amaç geçmişte AK Parti ile yaptıkları kavgaları unutturmak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler