Kırmızı ete dikkat!
Kırmızı et diyabet riskini artırıyor...
ABD’DE Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nin yaptığı geniş çaplı araştırmanın sonuçlarına göre, günde 100 gram kırmızı et diyabet hastası olma riskini yüzde 19 arttırıyor.
Araştırmada, bu riskin günde sadece 50 gram sosis, sucuk veya pastırma yenirse yüzde 51’e fırladığının altı çizildi. Sonuşlar, katılımcıların yaşı, vücut kitle endeksi ve diğer risk faktörlerinin etkisine göre düzenlendi. Ayrıca kırmızı etin yerine yağı azaltılmış süt ürünleri veya ceviz ya da tam tahıl gibi daha sağlıklı ürünlerin diyabet riskini net şekilde azaltabildiği ortaya çıktı.
Günde 100 gram kırmızı et tüketen bir kişinin aynı miktarda proteini almak için ceviz yerse, diyabet riskini yüzde 17 düşürüyor. Bu rakam, tam tahıl gevreği yendiğinde yüzde 23’ü aşıyor.
Video Haberler
-
Bursa'da dev operasyon
-
Yaş çay alım kampanyası sorunlu başladı
-
İzmir'de orman yangını
-
Elif hemşirenin acı sonu
-
Antalya'da katliam: 2 çocuğunu öldürdü
-
'6 yaşındaki kızını bıçakla öldürdü' iddiası
-
Ölüme davetiye çıkaran yolculuk: Sürücüler müdahale etti
-
Otomobil akaryakıt istasyonunda alev aldı!
-
Jandarmadan 'kumar' operasyonu
-
İstanbul'da feci kaza: Yaralılar var
En Çok Okunan Haberler
-
Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması
-
'Çoğu miting olduğunu bilmiyordu'
-
'El sıkışmadı' iddiasına fotoğraflı yanıt geldi
-
Yanlış kişiye ödeme yapan bankaya kötü haber
-
Mbappe imzayı attı ortalık karıştı!
-
Ehliyet ve pasaportta yeni dönem başlıyor!
-
'Bu adamı kim terfi ettirdi?'
-
'Tam oradayız...'
-
Skandal 'Erdoğan' paylaşımı
-
Doktorun mucizevi kurtuluşu: Acilin girişinde yığıldı