KİT komisyonunda 'faşist' tartışması

TBMM KİT Komisyonu'nda, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken AKP'li Komisyon Başkanı Ünal Kacır ile MHP'li üye Kadir Ural arasında tartışma çıktı.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 15:02
Abone Ol google-news

TBMM KİT Komisyonu'nda,TRT Genel Müdürlüğü hesaplarının görüşülmesi sırasında AKP'li Komisyon Başkanı Ünal Kacır ile MHP'li üye Kadir Ural arasında tartışma çıktı.

Ural, "muhalefete söz vermediğini" öne sürdüğü Komisyon Başkanı Kacır'ın tavrını, "Sizin yaptığınız faşizm. Bunu faşistler bile yapmaz" sözleriyle eleştirirken, CHP'li Abdullah Özer "Faşistliği genel başkanından öğrendi" diye bağırdı.

Bu arada, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Şahin, CHP ve MHP milletvekillerinin, "yandaş medya çalışanlarının işe alındığı" iddialarının doğru olmadığını belirterek, değişik televizyon kanallarından TRT'de işe alınanların isimlerini açıkladı. Şahin, "Ümit Sezgin ve Taşkın Şenol'un işe alınmasına AKP'li milletvekillerinin tepki gösterdiğini" de bildirdi.

Eski futbolcu Hakan Şükür'e ödenen ücret ile ilgili sorulara Şahin, "Hakan Şükür program başına 14 bin TL alıyor. Ancak onun sayesinde programa 20 bin TL sponsor bulduk. Hakan Şükür'ün üzerinden 6 bin TL kar ediyoruz" yanıtını verdi.

Şahin, Türkan Saylan ile ilgili program yayımlanıp yayımlanmadığı yönündeki soruya da, "TRT-1, TRT-2 ve TRT-Türk'te program yaptık. Arzu edilirse görüntüleri takdim edebilirim. Cenaze törenini de canlı olarak yayımladık" karşılığını verdi.

Komisyon, görüşmelerin ardından TRT Genel Müdürlüğü'nün 2007 hesaplarını ibra etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler