Kızlar parlak yıldızlar

ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, çocuk evliliklerinin önüne ancak eğitimle geçilebileceğini söyledi, ‘Eğitimli kızın hali başka oluyor’ dedi.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 20:04
Abone Ol google-news

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Mercedes-Benz Türk’ün 2004’ten beri ortaklaşa yaptığı “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında burs imkânı tanınan kız öğrenciler basınla bir araya geldi. Etkinlikte söz alan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel eğitimin, çocuk yaştaki evliliklerin önlenmesinin tek yolu olduğunu kaydetti. Çelikel sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kızları güçlendirmek istiyoruz. Bir kızı eğitmek iki aileyi eğitmeye eşdeğerdir. Hem annesine, babasına ve kardeşlerine destek oluyor hem de kurduğu ailede daha farklı bir çizgi ortaya çıkıyor. Eğitimli kızın hali bambaşka oluyor.” Toplantıda söz alan bir başka isim olan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ise projeye başladıklarında 200 kız öğrenciye burs verdiklerini kaydederek, firma bünyesindeki çalışanların yüzde 10’unu proje ile çalışma hayatına atılan kızların oluşturduğunu söyledi.

 

1200 öğrenciye burs

Önceki yıllarda proje sayesinde Mercedes-Benz Türk bünyesinde istihdam edilen kızlardan olan Yasemin Güngör ise, mavi yakalı olarak işe başladığını ve çok çalışarak beyaz yakalılar arasına katıldığını belirtti. Güngör şöyle konuştu; “Durmadan çalışmaya devam ettim ve şu an bulunduğum firma bünyesinde 2. el otobüs satış operasyon bölümünde çalışmaya devam ediyorum. Siz de sakın pes etmeyin. isteklerinizin peşinden koşun.” Toplantının ardından proje kapsamında İstanbul’a gelen öğrenciler ÇYDD kurucusu Türkan Saylan’ın mezarını ziyaret eti. “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında bugüne kadar 56 ilden, 200’ü üniversite öğrncisi olmak üzere 1200 kız öğrenciye eğitim bursu verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler