KKTC'de ilk kez böbrek nakli yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde(KKTC) ilk kez böbrek nakli başarılı bir şekilde yapıldı.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 16:18
Abone Ol google-news

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde babadan oğla yapılan ilk böbrek nakli tarihe geçti. Hastanın tabucu edilebilecek duruma geldiği belirtildi.

KKTC Sağlık Bakanı Salih İzbul, KKTC yapılan ilk böbrek naklinin başarılı olmasından gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. İzbul, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, böbrek naklinin başarılı olduğunu aktardı.

Yıllar önce ilk defa by-pass ameliyatlarının yapıldığında aynı heyecanı yine duyduklarını dile getiren İzbul, “Şu anda sevinerek görüyorum ki by-pass ameliyatı da rutine girerek dünya standartları çerçevesinde ameliyatlar yapılmaktadır” dedi. Bugün de ilk kez bir organ nakli ameliyatının gerçekleştirilmesinin sevincini yaşadıklarını anlatan İzbul, canlıdan canlıya gerçekleşen ameliyatın sorunsuz olması ve hastanın taburcu edilebilecek duruma gelmesinin önemini vurguladı. Bu gibi ameliyatların çok önceleri yapılması gerektiğini de söyleyen İzbul, “Geç oldu, güç oldu, ama iyi oldu.” dedi.

KAMİLOĞLU: CANLIDAN CANLIYA İLK KEZ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ise, hastanenin pek çok bölümünün organize bir şekilde çalışarak bir ilke daha imza attığını dile getirdi. Kamiloğlu, “Ülkemizde yasa, tüzüklere ve her şeye uyularak canlıdan canlıya organ nakli ilk kez yapıldı. İlgili herkese teşekkür ederim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler