Klasik Otomobilciler'den Ata'ya ziyaret

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yayınlanma: 10.10.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Kocaeli, Sakarya, Bolu, İzmir ve Ankara'daki klasik otomobilcilerin katılımıyla 40'ın üzerinde İKOD üyesinden oluşan grup, 1950'li ve 1960'lı yılların efsaneleşen otomobilleriyle İstanbul'dan Ankara'ya geldi.


İKOD Genel Başkanı Cihan Ceylan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret eden heyet, ulu önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Ceylan'ın, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından dernek üyeleri, Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.

İKOD Genel Başkan Yardımcısı Serkan Okay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada,İstanbul'da klasik otomobilcilerin yaklaşık 10 yıldır çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, 1 yıl önce de İKOD'u kurduklarını söyledi.

Derneğin kuruluşunun ilk yıl dönümü olması dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Okay, ulu önder Atatürk'e bağlılıklarını simgelemek adına grup olarak ilk şehirler arası yolculuklarını Ankara'ya gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Okay, derneğin, Türkiye'nin her yerinden ve Avrupa'dan üyeleri olduğunu belirterek, ''Hız değil, haz için'' sloganıyla hareket ettiklerini ve amaçlarının geçmişin değerlerini geleceğe taşımak olduğunu kaydetti.

Serkan Okay, klasik otomobili olanların ya da bu otomobillere ilgi duyanların, derneğin etkinliklerini ''www.klasikoto.net'' internet adresinden takip edebileceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler