Kocaoğlu’na Nazım’la veda

15 yıllık görev süresinin ardından mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere başlattığı veda ziyaretlerini Bergama'yla sürdürdü. Bergamalılar, davul-zurna ve sancaklarla karşıladıkları Kocaoğlu’na Nazım Hikmet’in “Yürümek” şiiriyle teşekkür etti.

Yayınlanma: 25.10.2018 - 14:39
Abone Ol google-news

Kocaoğlu, Bergama’ya yaptığı ziyaret programı kapsamında Madra bölgesindeki köylere uğrayarak, kendi ifadesiyle “helallik” istedi. Hamzalısüleymaniye, Kaleardı, Çamtepe, Yukarıkırıklar, Ahmetbeyler ve Paşaköy sakinleriyle bir araya gelen Kocaoğlu, programını Bergama merkezde noktaladı. Programı sırasında, 4 Ekim’de Batman'da şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus’un Hamzalı Süleymaniye köyündeki baba evine de giderek, acılı aileye başsağlığı diledi.

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Türkiye’nin uzun süredir izlediği neoliberal politikaların artık iflas ettiğini dile getiren Kocaoğlu, “Bu model bizim bağımlılığımızı artırıyor. Bu model, bu problemli coğrafyada bizim ayağa kalkmamamız için uygulanan bir modeldir. Bu modeli değiştirmek durumundayız. Hemen özümüze, kendi kaynaklarımıza dönüp, daha çok üretmeli ve tasarruf etmeliyiz” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, “Geçmişte İzmir’e olumsuz sıfatlar takanlar bile artık İzmir’i Türkiye’nin göz bebeği olarak görüyor. Birçok büyükşehir belediyesi, İzmir Modeli’ni görmek için geliyor. Bundan sonra da bu yol haritasının devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kocaoğlu’nun Bergama ziyareti kapsamında ilçe belediyesi tarafından bir duvara, Nazım Hikmet’in “Yürümek” şiirinin yer aldığı afiş asılması dikkat çekti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler