Komünistlerden OHAL açıklaması

Darbe girişiminin ardından 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesiyle ilgili olarak Halkın Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye saray darbesine teslim olmayacaktır" denildi.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 14:44
Abone Ol google-news



Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. HTKP tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Saray Darbesi, kendine gerekçe olarak 15 Temmuz askeri darbe girişimini, devlet içindeki paralel cemaat örgütlenmesini göstermektedir.

Cemaat üyelerinin halkın üzerine ateş açtığı, vatana ihanet içerisinde oldukları iddia edilmektedir. Darbecilerin arkasında ABD başta olmak üzere dış güçlerin olduğu iddia edilmektedir. Darbecilerin TBMM’yi bombaladığı söylenmektedir. İtiraz etmiyoruz.

Doğrudur! Devlet içerisinde cemaat örgütlenmesine izin verilemez. Ancak cemaat üyeleri vatana ihanetle yargılanacaksa, işe “ne istediniz de vermedik” diyenlerden, dini cemaatler için devletin kapılarını ardına kadar açanlardan başlanmalıdır.

Doğrudur! Halkın üzerine ateş açmak en büyük suçtur. Ancak halk düşmanları vatana ihanetle yargılanacaksa, kolluk kuvvetlerinin masum yurttaşlarımızı katletmesinin ardından “emri ben verdim” diyenlerden başlanmalıdır.

Doğrudur! Devlet yetkilileri dış güçlerden, ABD’den emir alamaz, başka ülkelerin çıkarları için çalışamaz. Bu suçları işleyenler vatana ihanetle yargılanacaksa, işe mehmetçiği ABD’nin komutasındaki Irak işgaline yollamak isteyenlerden, İncirlik’i emperyalistlere bırakanlardan, ABD’nin bölge projelerinde eş başkan olarak görev alanlardan başlanmalıdır.

Doğrudur! TBMM’yi, demokratik kurumları ortadan kaldırmaya çalışmak kabul edilemez. Öyleyse, İç Tüzük düzenlemeleriyle, Başkanlık Rejimi’yle, dokunulmazlıkları kaldırarak Meclis’i devreden çıkarmaya çalışanlar, tüm hak ve özgürlükleri askıya alanlar derhal yargılanmalıdır.

Bu suçlar ve çok daha fazlası AKP/Saray iktidarı tarafından işlenmiştir.

OHAL adı altında yürüttükleri Saray Darbesi’ni meydanlarda nümayişle kutlayanlar unutmasın, bu suçların hesabı sorulacaktır.

Türkiye Saray Darbesi’ne teslim olmayacak, şeriatçı-faşist cerahati söküp atacaktır!

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler