Köstebeği unutturmamak için çadır kurdular

CHP Gençlik Kolları İstanbul-Taksim, Ankara-Sakarya ve İzmir-Bornova meydanlarında "halk çadırları" kurdu. CHP'li gençler kurulan çadırlarda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri e.V Davasında "köstebek" iddiasıyla suçladığı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı istifaya çağıran imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 31.10.2011 - 14:16
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "Deniz Feneri Yolsuzluğunu ve köstebeği unutturmayacağız" talimatı üzerine, "Beşir Atalay İstifa" kampanyası başlattıklarını belirtti. Yıldız, "Bugün İstanbul-Taksim, Ankara-Sakarya ve İzmir-Bornova meydanlarında eş zamanlı olarak halk çadırları kurduk. Bu çadırlarda halkla buluşuyor, broşür dağıtıyor, Deniz Feneri yolsuzluğu konusunda sorulan soruları yanıtlıyor, savcıların görevden alınmasıyla yargıya müdahaleyi, sanıkların tahliyesini halkla paylaşıyoruz. Bu arada dönemin İçişleri Bakanı olarak özel kaleminden sanıklara arama haberini verdiren Beşir Atalay'ın istifası için imza topluyoruz" dedi. Toplanan imzaları TBMM'ye taşıyacaklarını kaydeden Yıldız, "Öte yandan halk çadırlarında vatandaşlara 'küçük el fenerini kap, büyük el fenerini söndür' çağrısı yapıyoruz, bu kampanyayı halkla birlikte sürdürüyoruz. Bu kampanyamız ile gündemin saptırılmasını, Deniz Feneri yolsuzluğunun ve sonraki sürecin gözlerden gizlenmesini, unutturulmasını engelleyeceğiz" dedi.

Perşembe günü saat 14.00'te bütün illerde Gençlik Kolları İl Başkanlarının açıklamalar yaparak kampanyayı Türkiye geneline yayacaklarını da belirten Yıldız, "Böylece Başbakan Erdoğan'ın korumasına aldığı Zahid Akman ile Beşir Atalay'ın yargıdan kaçmasına izin vermeyeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler