Köylülerin çöp eylemi

Mersin'de köylerinin yakınına çöp döktürmek istemeyen yurttaşlar, yeni Katı Atık Düzenli Depolama Alanı'nın girişini kapattı. Yaklaşık 4 saatlik bekleyişten sonra jandarma ekiplerinin ikna ettiği yurttaşlar, kamyonların çöp dökmesine izin verdi.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 12:30
Abone Ol google-news

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerine gönderdiği yazı ile bugünden itibaren çöplerini Toroslar ilçesinde rehabilite edilen vahşi çöp depolama alanı yerine Bağcılar beldesinde yapımı büyük oranda tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı'na dökmelerini istediği ifade edildi. Bunun üzerine bu sabahtan itibaren çöpleri alana dökmeye başlayan kamyonlar, köylüler tarafından ''yasal olmadığı'' gerekçesiyle engellendi. Tesisin önüne araçlarla barikat kuran köylüler, yola oturarak kamyonların tesise girmesine izin vermedi.

Dökülen çöpün sağlıklarının yanı sıra bağ ve bahçelerine zarar vereceğini ifade edn köylüler, yapılan işlemlerin yasal olması halinde yapacakları bir şey olmadığını, ancak böyle bir kararın olmadığını öne sürdüler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise işlemlerin yasal olduğunu kaydettiler.

Jandarma ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı tesis önündeki bekleyiş, yaklaşık 4 saat sonra, vatandaşların ikna edilmesi üzerine sona erdi. Daha sonra kamyonlar yapımı tamamlanan bölüme çöpleri dökerek, tesisten ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler