KPSS gemici düğümü gibi

Atamalar 2009 sınavına göre yapılırsa kopya çekmeyenler mağdur olacak. Yalnızca kopya çekenlerin sınavı iptal edilirse puanlar yeniden hesaplanacak.

Yayınlanma: 01.09.2010 - 06:29
Abone Ol google-news

YÖK Denetleme Kurulunun KPSS’ye ilişkin raporu üzerine ertelenen 30 bin öğretmen atamasının nasıl ve ne zaman yapılacağı akılları karıştırdı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 20 Eylül’e kadar atamaların yapılması beklenirken sınavın tamamının iptal edilmesi durumunda yalnızca 2009 KPSS10 puanına göre, kopya çekenlerin sınavının iptal edilmesi durumunda ise 2010 KPSS10 puanları yeniden hesaplanarak atama yapılacağı ifade ediliyor.

Öğretmen atamalarının 2009 KPSS10 puan türüne göre yapılması durumunda yalnızca KPSSye 2010 yılında girmiş adaylar ya da 2010 KPSS sonuçlarına göre başvuru yapmak isteyen öğretmen adayları dolaylı olarak elenecek. KPSSdeki kopya iddialarının ağırlıklı olarak sınavdaki eğitim bilimleri testi bölümünde yoğunlaşması nedeniyle yalnızca bu testin iptal edilmesi de gündeme geliyor. Eğitim bilimleri testinin iptal edilmesi durumunda da MEBin öğretmen atamalarında kullandığı KPSS10 puanlaması hesaplanamayacağı için MEBin yine 2009 KPSS10 sonuçlarına göre atama yapmasına yönelik formül öne çıkıyor.

KPSSde kopya çektiği tespit edilen kişilerin sınavlarının iptal edilmesi durumunda ise sınavı iptal edilen kişilerin puanlarının yüksek olması nedeniyle KPSS puan hesaplaması yeni baştan yapılacak. Buna göre geri kalan adayların puanlarının 3 ile 5 puan arasında artışı söz konusu olacak.

Bilgisayara el konuldu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, soruların ÖSYMden sızdırıldığını belgeleyen belgeyi ve belgenin gönderildiği hotmail uzantılı e-posta adresini dün Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınana iletti. Koncuk, belgenin YÖK tarafından hâlâ istenmediğini kaydetti.

Bu arada KPSS sorularının elektronik postayla gönderildiği iddia edilen Ispartanın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde yaşayan Baki Saçı (24) hakkında soruşturma başlatıldı. Saçının evinde dün arama yapan jandarma ekipleri bilgisayara el koydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler