Kral Abdullah'tan ABD'ye eleştiri

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Ortadoğu politikalarına, Ürdün Kralı Abdullah'tan eleştiri geldi. Kral Abdullah, ABD politikasının İran'a yönelik olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

İtalya'nın La Repubblica gazetesine demeç veren Ürdün Kralı Abdullah, Washington yönetiminin dikkatini daha çok İran'a yönelttiğini, İsrail-Filistin sorununun çözümü konusunda daha az gayretli olduğunu belirtti.

Filistin ile İsrail arasında barışı tesis etmek için zamanın tükenmekte olduğunu kaydeden Ürdün Kralı, Obama'nın iktidara gelmesiyle Ortadoğu'da barış ümidinin arttığını, ancak bugünlerde barışı yakalama hedefinin uzak göründüğünü ifade etti.

Washington'dan konuştuğu insanların İran'dan başka bir şeyden söz etmediğini belirten Abdullah, ancak kendisinin ısrarla Filistin konusu üzerinde durduğunu, İsrail-Filistin sorununun Ortadoğu ve bölgenin istikrarı için en ciddi tehdidi oluşturduğunu ifade etti.

Abdullah, tarafların önlerinde iki devletli çözüm için bir fırsat penceresi olduğunu, ancak daha fazla Arap toprağı Yahudi yerleşimciler tarafından "yutulduğu" sürece, Filistin devleti olasılığının kaybolacağını kaydetti.

"Fırsat penceresi yakında kapanacak" diyen Kral Abdullah, 2010 yılının sonuna kadar eğer İsrail iki devletli çözüme inanmazsa, gelecekte bir Filistin devleti olasılığının, "toprakları kantonlara bölündüğü için" coğrafi nedenlerle kaybolacağını söyledi.

Abdullah, Washington ve AB'den, Filistin ile barış görüşmelerine oturması için İsrail'e baskı yapmalarını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler