"Kredi kartı barışında süre uzatılmalı"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Harmandaki hasat toplanıp paraya çevrilmediği için beklenilen yapılandırma istenilen seviyeye ulaşmadı. Süre mutlaka uzatılarak zor durumdaki insanların başvurması sağlanmalı" dedi.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 10:07
Abone Ol google-news

Kredi kartı barışında son haftaya girilmesi ve 7 Temmuz'dan bu yana sadece yüzde 8'lik bir borcun yapılandırılması üzerine yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kredi kartı barışında süre 1 Ocak 2010 tarihine kadar ertelenmelidir. Çünkü, vatandaş tarladaki mahsulünü daha yeni toplamaya başladı. Ürettiği mahsulün paraya dönüşmesi ve piyasa girmesi için mutlaka zamana ihtiyaç var. Bunun için haklarında icra takibi başlatılmış 875 bin kişiyi kapsayan bu düzenleme en azından iki bayram arasında mutlaka yeniden ele alınmalı ve yıl başına kadar süre uzatılmalıdır. Yani iki bayram arasını insanlar huzurlu geçirsin. Eğer süre uzatılmaz ise istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.


"Esnaf burnundan soluyor"

Okulların Eylül sonunda açılacağını ancak halen memur maaşlarında anlaşmaya varılmadığını, piyasalarda istenilen canlılığın olmadığı için esnafın burnundan soluduğunu da kaydeden Palandöken, "Okullar açılmadan işçi, memur şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Çünkü, bayram geliyor, okullar açılıyor ama memurlar halen anlaşamadı ve yüzde 2.5'luk zamla avutulmak isteniyorlar. Global ekonomik kriz nedeniyle insanlar işten çıkarılmış ve işsizlik yüzde 14 seviyesine ulaşarak tarihi rekorların yaşandığı, piyasada talep daralmasının olduğu bir dönemde kredi kartı borçları ile ilgili barış süreci mutlaka uzatılmalıdır" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler