Kriz kadınları vurdu

İngiltere'de kadınların son ekonomik krizde, daha önceki krizlerdekinden çok daha fazla etkilendiği bildirildi. Kadınlar arasındaki işsizlik oranının 2008 eylülüne kadarki dönemde yüzde 2,3 olduğunu belirten Sendikalar Kongresi (TUC), bu rakamın erkekler arasındaki işsizliğin iki katı olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

Dünyadaki ekonomik kriz İngiltere'de en çok kadınları vurdu. İngiltere'deki sendikalar, iş kayıplarının kadınların geleneksel çalışma alanlarına kadar yayıldığını bildirdiler.

Sendikalar Kongresi (TUC), kadınlar arasındaki işsizlik oranının 2008 eylülüne kadarki dönemde yüzde 2,3 olduğunu belirterek, bu rakamın erkekler arasındaki işsizliğin iki katı olduğunu açıkladı.

1990'ların başındaki ekonomik durgunluk döneminde ise kadın işsizlik oranı erkeklerinkinden çok daha azdı.

TUC genel sekreteri Brendan Barber, şu anki ekonomik durgunluğun kadınları daha çok vurduğunu çünkü artık daha fazla kadının çalışma hayatına girdiğini ve daha çok hanenin kadınların gelirleriyle ayakta durduğunu bildirdi.

Barber, kadınlar daha ziyade küçük işyerlerinde çalıştığı için buradaki işsizliğin basın tarafından görmezden gelindiğini, erkekler arasındaki iş kayıplarına medyada daha çok yer verildiğini vurguladı.

TUC, verilerin, kadınların çalışmasının bu kriz döneminde hiç olmadığı kadar riske girdiğini gösterdiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler