'Krizin sancıları devam ediyor'

Mersin Sanayiceleri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, yeni yıla girerken krizin sancılarının devam ettiğini bildirdi.

Yayınlanma: 16.12.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

Mersin Sanayiceleri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan,  yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla girerken bütün dünyayı derinden etkileyen krizin sancılarının devam ettiğini, üretim ve istihdam yaratan işletmelerin bir bir kapanıp çoğu insanın işsiz kaldığını, bütün ülkelerin yeni önlemleri tartışırken, Türkiye'nin ise kısır çekişmeler yüzünden önünü göremediğini öne sürdü.

Kürt açılımı tartışmaları ve siyasiler arası diyalog yolları aranırken, siyasilerin farklı yollarla tartışma yöntemini benimseyip bu diyaloğu kısır bir tartışma ortamına taşıdığını ifade eden Doğan, ''Demokrasinin olmazsa olmazı olan birlikte hareket etme ve anlaşma ortamından hızla uzaklaşılmaktadır. DTP'nin kapatılması hızlıca gündeme girmiş ve peş peşe gelen kararlar, talihsiz eylem ve söylemler ülkeyi derin kaosa sürüklemektedir'' görüşüne yer verdi. Doğan, Tokat'ta 7 erin şehit edilmesi, İzmir, İstanbul, Muş, Diyarbakır ve diğer illerdeki yurttaşların eylemlerinin derin kaygılar yarattığını kaydetti.

İş adamlarının kendi hatalarının bedelinden çok siyasilerin hatalarının bedelini ödediğini öne süren Doğan, şöyle devam etti: ''Ülkemizin demokratik sivil Anayasaya şiddetle ihtiyacı var. Parça parça servis edilen demokratikleşme paketleri sorun çözmekten çok kaos yaratmakta. Servis edilen her paket, sorunun muhatabı olmayanlarda hak kaybına uğradığı izlenimini vermekte ve karşı örgütlenmelere neden olmakta. Bu yöntem sorun çözmekten çok sorunu çözümsüz hale getirmekte ve toplumu daha da germektedir. Ülkemizde derin bir demokrasi sorunu vardır. Bu demokrasi sorununu öncelikle siyasi partilerimiz kendi içinde uygulayarak çözmelidirler. Bu sorunların çözülmesi için Anayasa ile beraber siyasi partiler ve seçim yasasının ivedilikle değişmesi gerekmektedir. Siyaset, kaos yaratmak sanatı değil refah yaratmak sanatıdır. Öncelikli olarak siyasi partilerimizi ve bütün vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler