Küçük hanımlar ve beylerin şenlik sevinci

Başkentli küçükler, baharın güzelliklerinin tiyatroyla buluştuğu şenliğin tadını çıkardı. Devlet Tiyatrolarının düzenlediği ''6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'', Kuğulu Park'ta düzenlenen şenlikle başladı.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 11:28
Abone Ol google-news

Günlük güneşlik bir havada Kuğulu Park'ta küçükleri selamlayan devlet tiyatroları sanatçıları, başkentli miniklere farklı bir gün yaşattı. Ankara Devlet Tiyatrosunun büyük bir ilgiyle izlenen ''Narnia Günlükleri'' adlı çocuk oyunundaki karakterler, kostümleriyle birlikte parkta yer alırken küçükler oyuncularla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Sopaların üzerine çıkarak metrelerce uzunluğa erişen palyaçolar da ilgiyle karşılanırken küçüklerin dikkati hareketsiz biçimde duran, beyaz kostümler giyen ve yüzünün tamamını beyaza boyayan oyuncular üzerinde yoğunlaştı. Küçüklerin bir kısmı bu oyunculardan korkarken bazı minikler de tiyatroculara dokunarak ''canlı olup olmadıklarını'' kontrol etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığının müzeleri tanıtmak amacıyla kurduğu stanttaki tablet atölyesinde de çocuklar ellerini kalıplara koyarak yarattıkları tabletlerle hoş vakit geçirdi.
Türk Hava Kurumunun maket uçakları tanıttığı şenlikte, pek çok hediyelik eşya satışa sunulurken sanat eğitimi veren merkezlerin tanıtımları da yapıldı.
 

Müzik eşliğinde danslar

Devlet Tiyatroları tarafından Kuğulu Park'ta oluşturulan sahnede de müzik, dans ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sevilen eski parçalarını seslendirirken orkestranın yorumladığı ''Memleketim'' adlı parçaya başkentliler alkışlarla eşlik etti.
Çocukların da zaman zaman sahneye davet edildiği etkinlikte, illüzyon gösterisi ve pandomim sanatçısı Teoman Tenikeci tarafından gösteri de sunuldu.
''6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'' kapsamında dokuz sahnede, sekiz yabancı, beşi yerli tiyatro ve DT'nin altı bölgesinden sekiz değişik oyun küçük seyirciyle buluşacak.

Açık hava oyunları dahil olmak üzere 72 temsilin verileceği festivalde, beş farklı başlık altında 15 atölye çalışması, bir forum, bir de seminer gerçekleştirilecek.
Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na tiyatro sanatıyla katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festivalde, İsviçre, Rusya, İtalya, İsrail, Fransa, İspanya, Tataristan, İngiltere, Kosova, Almanya, İran'dan gruplar ile Türkiye'den Devlet Tiyatroları ile özel tiyatrolar yer alacak. Farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunlarının yanı sıra seminer, söyleşi ve atölye çalışmaları da festivalde yer alacak.
Festival kapsamında yerli ve yabancı tiyatro gruplarının oyunları, Akün, Şinasi, Çayyolu Cüneyt Gökçer, Muhsin Ertuğrul, Stüdyo sahneleri ile Küçük Tiyatro, Altındağ Tiyatrosu, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde izlenebilecek.
Festival, 29 Nisanda sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler