‘Kumpas’ bombası

Ali Koç’un önceki akşam Antalya’da yaptığı konuşmalar gündeme bomba gibi düştü...

Yayınlanma: 24.05.2018 - 22:03
Abone Ol google-news

Fenerbahçe kongreye sayılı günler kala adaylardan Ali Koç’un ortaya attığı ‘kumpas’ iddiası Sarı-Lacivertli camiada geniş yankı uyandırdı. Camia “Kumpas ne, kim kime kumpas kurdu” sorusuna yanıt ararken, Ali Koç’un olası karalama kampanyalarına karşı bu konuyu gündemde tuttuğu, ancak ayrıntılı bilgi vermekten kaçındığı iddia edildi. Anımsanacağı gibi 11 Mayıs 2018 tarihinde Ali Koç’un, Fenerbahçe Genel Kurul çalışmaları ile alakalı olarak yaptığı bir etkinlikte söylediği belirtilen bazı önemli açıklamalar basına yansımıştı. Bu haberler üzerine Aziz Yıldırım’dan “Aralarında Fenerbahçe Kongre Üyeleri’nin de bulunduğu 101 kişinin Ali Koç’u 3 Temmuz’u organize eden kişi olarak savcılığa şikayet ettikleri, Ali Koç’u savcılığa şikayet eden bu kişilerin Koç’un şike davasından yargılanmasını istedikleri, Savcılığın ise olayın bir seçim manipülasyonu olduğunu düşünüp soruşturma açmama kararı aldığı” açıklaması geldi. Ali Koç önceki gün Antalya toplantısında konuyu yine gündeme getirdi, ancak ayrıntı vermedi.

Yalanlanmadı

Ali Koç’un ağzından çıktığı ve yalanlanmayan bu haberler üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım açıklama zorunluluğu hissetti. İşte Yıldırım’ın o konuşması: “Ali Koç’un kendisini şikayet eden, aleyhine kumpas kuran kişilerin kim olduklarını avukatı vasıtası ile öğrenmiş olması gerektiğini, Ali Koç’un kendisini şikayet eden ve aleyhine kumpas kuran bu kişileri kamuoyuna açıklamasını isteyerek, Türkiye’de kurulan kumpasların en büyük mağdurlarından biri olarak Ali Koç’un dillendirmiş olduğu şekilde bir kumpas ve bundan kaynaklı bir mağduriyeti varsa kendisine kumpas kuranlara karşı en büyük savunucusunun ben olacağımı açıkça kamuoyuna belirtmiştim. Ancak bu açık çağrıma rağmen Ali Koç, kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmamış ve konu kamuoyunda bir süre tartışıldıktan sonra unutulmuştur.”

Koç’a çağrı

“Ali Bey, eğer bu iddialarında ciddiyse, çok acil devletin adli makamlarına başvuruda bulunmalı ve bu kumpasın sorumluları kim ise, derhal kamuoyuna açıklamalıdır. Şayet Ali Bey’in bu iddiası da daha önce gündeme getirip kendisine sorduğumuz sorular üzerine unutturduğu iddialar ciddiyetinde ise ve bu sebeple Ali Bey konuya ilişkin olarak adli makamlara başvuruda bulunmuyor ise yarattığı suni mağduriyet algısı ve manipülatif yaklaşım, Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayına yakışmamaktadır. Ülkemizin çok ciddi bir dönemden geçtiği ve camiamızın birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde, dayanağı olmayan böyle bir iddianın son derece tehlikeli olduğunu kendisine hatırlatmak isterim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler