Kursiyer pilot itirafçı oldu: 15 Temmuz’da ‘PKK’ye operasyon’ diye toplandık

Akıncılar Üssü’nde darbe girişimine katılan kursiyer pilot Hüseyin Hançer, itirafçı oldu.

Yayınlanma: 13.11.2016 - 21:09
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncılar 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda kursiyer pilot Uluç Hüseyin Hançer, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek itiraflarda bulundu. Askeri okulu cemaatin yönlendirmesiyle kazandığını, askeri lisedeyken kendilerine Fethullah Gülen’in “Beni Hava Harp Okulu’nda yürürken bile görseniz, gelip selam vermeyin” şeklindeki mesajının iletildiğini söyleyen Hançer, 15 Temmuz gecesi “PKK’ye büyük operasyon yapılacak” denilerek kendilerinin toplandığını, Yüzbaşı Mete Kaygusuz’un “Yıllardır bugünü bekliyoruz, itaat günündeyiz. Karşınıza asker bile çıksa, ben indir dediğimde indireceksiniz” dediğini aktardı. Hançer, darbe girişimi başarısız olduktan sonra iki arkadaşıyla AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’la Elvankent’te oturup, çözüme yardımcı olmak için konuştuklarını iddia etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdikten sonra tutuklanan Kursiyer Pilot Hüseyin Hançer, 2003 yılında Sincan’da bulunan bir dershaneye gittiğini, orada cemaatle tanıştığını ve kendisine “Uğur” kod adının verildiğini söyledi. “Abilerinin” çalıştırmasıyla 2005 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni kazandığını belirten Hançer, İzmir’de Veli ve Serkan isimli cemaat abileriyle irtibatının olduğunu, gittikleri evlerde Fethullah Gülen’in kitabını okuyup, namaz kıldıklarını söyledi.

Gülen’in mesajı geldi

Yalova’da 2009 yılında kampa katıldığını belirten Hançer, askeri liseden elenmesi istenen öğrencilerin burada şok mangasına alındığını ve askeriyeden ayrılmalarının sağlandığını ifade etti. 15 Temmuz günü rutin olarak eğitim gördüğü 141. Filo Komutanlığı’na gittiğini anlatan Hançer, şöyle devam etti: “Normalde cuma günleri mesai 17.00’de bitmekteydi. Ancak o gün 14.00’te mesainin biteceğini üst komutanı söyledi.”

Beklediğimiz gün

Saat 17.00’de 48 kursiyeri filo komutanı yarbay Hakan Karakuş’un brifing salonunda topladığını aktaran Hançer, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün TSK’nin PKK’ye çok büyük bir operasyon düzenleyeceğini, üst içerisindeki sandıktan HDP’ye oy çıktığından aramızda hainlerin olduğunu bildiğini, bilgi sızmaması için cep telefonlarımızı topladığını, üst komutanının bu hainler için mesaiyi erken bitirip onları gönderdiğini söyledi. Operasyonun 03.00-03.30 gibi olacağını, ertesi gün haberlerde izleyebileceğimizi söyledi. Salondan çıktığımda filoda bizim filodan olmayan birçok pilot gördüm. Çok sayıda uçak mühimmatlı bir şekilde hazır vaziyette bekliyordu. Kaygusuz Yüzbaşı uçuşa hazırlanacak hocaları uçağa götürmemi, buna karşı çıkan kişiyi de silahla vurma emrini verdi. Uçuşa giden hocalar ilk başta moralli gidiyordu, ancak daha sonra morallerinin bozulduğunu gördüm. Bir generalin tutuklu getirildiğini duydum. Olaylara anlam vermeye çalışıyordum. Sabah 5.00’te Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ile EDOK komutanının gözleri bağlı şekilde tutuldukları yerde başlarında nöbet tuttum.” yüzde 80’inin örgütle bağlantısı olduğunu düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler