Kuş cennetinde kuş sayısı arttı

İzmir Kuş cenneti'ndeki koruma ve geliştirme çalışmaları kapsamında, bölgeye tatlı su akışı sağlıklı hale getirilince, geçen yıl 41 bin olan su kuşlarının sayısı ikiye katlanarak bu yıl 86 bine ulaştı.

Yayınlanma: 12.03.2011 - 09:53
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Kuş cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından son dönemde yapılan iyileştirme çalışmaları sonrasında, birlik ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün organize ettiği ''Gediz Deltası ve İzmir Körfezi Kış Ortası Su Kuşu Sayımı''nda bölgedeki su kuşu sayısının ikiye katlandığı belirtildi. Yapılan sayımda, Gediz Deltasında 54 türden toplam 86 bin 341 su kuşu tespit edildi. Geçen yılki sayımda 41 bin 32 su kuşu sayılmıştı.

Su kuşları arasında en yüksek sayıya deltanın sembol kuşu olan flamingolar ulaştı. Deltada bu sene toplam 22 bin 676 adet flamingo sayıldı. Gediz Deltasında en yüksek sayıda gözlenen diğer kuş türleri ise sırasıyla 11 bin 633 ile çamurcun, 8 bin 256 ile kara karınlı kumkuşu, 7 bin 230 ile kaşıkgaga, 6 bin 771 ile gümüş martı ve 6 bin 198 ile karabaş martı oldu.
Artırılan tedbirler kapsamında, kaçak avcılığın da önlendiği, bu nedenle ördek sayısının da 30 bine ulaştığı kaydedildi.

Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesiyle Urla ilçesine kadar uzanan İzmir Körfezi kıyılarında gerçekleştirilen sayımdaysa toplamda 9 bin 40 kuş sayıldı. Bunların büyük çoğunluğunu karabaş ve gümüş martının oluşturduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler