Kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4-6 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

Yayınlanma: 23.09.2010 - 05:51
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı doğu bölgelerde yağışla birlikte 4-6 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerimiz ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.
 

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (lokal su baskını, ani sel ve heyelan) karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb) dikkatli olunması gerekiyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon