Kuzey Kore tehditleri sürdürüyor

Kuzey Kore, tüm dünyayı tehdit eden bir bildiri yayımladı. Kuzey Kore, provokasyon halinde nükleer silahlarını "acımasız bir saldırı" biçiminde kullanabileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 10:08
Abone Ol google-news

Kuzey Kore'nin Resmi Minju Joson gazetesindeki yorumda, "Nükleer caydırıcılığımız güçlü bir savunma aracı olmanın yanı sıra ülkenin egemenliğine ve itibarına bir nebze dokunanlara karşı adil bir misilleme için acımasız bir saldırı aracı olacaktır" denildi.

Yorum, resmi Kore merkezi Haber Ajansı tarafından yayımlandı. Bu yazıyla K. Kore'nin ilk kez, nükleer silahlarını tabiatı gereği "saldırgan" olarak nitelendirdiği belirtiliyor.

Pyongyang uzun zaman, nükleer silah programının caydırıcı nitelikli ve ülkeyi istila etmeye kalkışacak ABD'ye karşı meşru savunma için olduğunu bildirmişti.

 

Kuzey-Güney arasındaki gerginlik

Bu arada Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, Seul'ün, Kuzey komşusunun bir çatışma çıkarma ihtimaline karşı, tartışmalı deniz sınırındaki savaş gemilerinin sayısını iki katına çıkardığını duyurdu.

İki komşu arasındaki ilişkiler, G. Kore'de geçen sene ABD yanlısı muhafazakar hükümetin iktidara gelmesiyle daha da gerginleşti. O zamandan beri uzlaşma görüşmeleri kesildi.
Gerilim, iki ülke arasındaki iş ilişkilerini de etkilemeye başladı.

Seul'deki bir kürk üreticisi, Kuzey'in sınır kasabası Kaesong'daki sanayi sitesinden çekileceğini açıklayan ilk şirket oldu. Şirket, çekilme nedeninin, hem güvenlik kaygısı hem de iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle üretimde aksama olabileceğini düşünen müşterilerin siparişlerini azaltması olduğunu açıkladı.

2004'te açılan sanayi sitesi iki Kore'nin yakınlaşmasının sembolü olmuştu.
Güney Kore'nin teknoloji ve işletmesiyle Kuzey Kore halkının ucuz emek gücünü bir araya getiren bölgede 40 bin kadar Kuzey Koreli istihdam ediliyor. Sitede 106 Güney Kore şirketi faaliyet gösteriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler