Kuzey ve doğuda sel uyarısı

Hava sıcaklığı Akdeniz ve Ege başta olmak üzere Türkiye'nin önemli bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer yağışın da etkisiyle 2 ila 4 derece azalacak.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 07:05
Abone Ol google-news

Hava sıcaklığı Akdeniz ve Ege başta olmak üzere Türkiye'nin önemli bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer yağışın da etkisiyle 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, bugün Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara:
Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğusu parçalı bulutlu; Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgâr; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olacak.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgâr; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Mersin'in kuzey ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hakim.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı (Ankara, Eskişehir ve Konya) ile Çankırı ve Karaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçerken öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Muş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler