Leyla Zana'nın gözyaşları

Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte, Van'da depremin büyük zarar verdiği köyleri gezdi, giyecek yardımında bulundu.

Yayınlanma: 09.11.2011 - 11:57
Abone Ol google-news

Van’da 23 Ekim günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılırken, Diyarbakır bağımsız milletvekili Liyla Zana, Van Belediye Başkanı BDP’li Bekir Kaya, Mardin’in Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ve Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ile birlikte depremde büyük zarar gören köyleri gezdi. Zana, ilk olarak depremde 10 kişinin hayatını kaybettiği Alaköy’e giderek burada halkın sorunlarını dinledi. Çadırları tek tek gezen Leyla Zana ve yanındakiler Kızıltepe’de düzenlenen ’Sen de bayramda bir çocuk giydir’ kampanyasında toplanan bir kamyon kıyafeti çocuklara dağıttı. Zana ve yanındakiler çocukları kendileri giydirdi.

Depremzedeler kış koşullarında çadırlarda artık yaşanamayacağını belirterek, barınma sorununun çözümlenemediğini söyledi. "Burada yağan kar insan boyunu aşıyor" diyen depremzedeler, "Biz buradaki çadırlarda nasıl kışı geçireceğiz. Bu sorunumuzun acilen çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Leyla Zana da, "İnsan bu manzarayı görünce insanlığından utanıyor" diyerek, köylülerin sorunlarının acil çözümü için çağrı yaptı.

Zana ve yanındakiler Alaköy’den ayrılıp Halkalı ve Dağönü köylerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında kadınlarla yakından ilgilenen Leyla Zana, soğuk havada çeşme başında bulaşık yıkayan bir kadının yanına giderek bulaşıklarını yıkamasına yardımcı oldu. Köyde bulunan kadınlardan bazıları Leyla Zana’ya sarılarak ağlaması duygulu anların yaşanmasına neden olurken, Zana da gözyaşlarını tutamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler