Liderler 'Kutlu Doğum'da buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İstanbul'da düzenlene "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde biraraya geldi.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 21:03
Abone Ol google-news

Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilahiler ve Kuranıkerim okundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde yaşanan şiddet olaylarını da hatırlatarak şiddetin giderek normalleştiğini söyledi. Küresel çaplı şiddet olayları bir yana şiddetin bireylerin günlük hayatlarında en çok başvurdukları iletişim biçimlerinden biri haline geldiğini belirten Görmez, “İnanıyorum ki yüreklerdeki bu hiddet ve şiddeti ancak merhamet iksiri onarabilir” diye konuştu.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın başlattığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılma geleneğini sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu da konuşmasında Hz. Muhammed 444. doğum günü kutladıklarını belirterek, “İslam dininin temel amacı ahlaki bir toplum yaratmaktır. Hz. Muhammed, Allah ile kul arasına giren tüm batıl inançları yıkmıştır” dedi. Kılıçdaroğlu, günümüzde insan haklarının yerlerde sürüklendiğini, kadınların öldürüldüğü, şiddet gördüğü bir çağda yaşadığımızı belirterek, “Peygamberimizin ahlak inancına herzamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Özellikle onun merhametine çok ihtiyacımız var. Peygamberimiz halkının refahını düşünmüştür. Zenginlikler kendine ayırmamıştır. O dosdoğru bir insandı. Emeğe değer verirdi. Peygamberimiz veda hutbesinde insan haklarına vurgu yapmıştı. Düşünce ve inanç özgürlüklerinden bahsetmiştir. Günümüzdede düşünce ve inanç özgürlükleri önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Burdada Hz. peygamberimizin hadisleri düşünceleri dikkate alınmalıdır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum Haftası’nın temasını merhamet olarak belirledi. Bunu ben çok önemli buluyorum. Çünkü merhamet olmadan hiçbirşey olmaz. Hz. Muhammed, köleleğin, ırkçlığın ayrımcılığın hüküm sürdüğü bir zamanda dünyaya gelmişti. O paylaşma ve merhametin hüküm sürdüğü bir dünya kurup dünyadan ayrıldı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler