Liderler "yurttaşlık" konusunu görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasındaki görüşme sona erdi.

Yayınlanma: 18.03.2011 - 17:23
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa ara bölgede yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, bugün ''yurttaşlık'' konusunun ele alındığını ifade ederek, ''Biz vatandaşlık konusunda görüşlerimizi, düşüncelerimizi net bir şekilde ortaya koyduk. Rum tarafı adına Sayın Hristofyas, düşüncelerini ve görüşlerimizle onların görüşleri arasındaki farkı ortaya koymaya çalışmıştır'' dedi.

İki tarafın yurttaşlıkla ilgili düşüncelerinde farklılıklar olduğunu kaydeden Eroğlu, bu farklılıkların giderilmesinin mümkün olup olmadığının özel temsilcilerin gelecek hafta yapacağı görüşmede değerlendirileceğini belirtti.

''Biz bugün çok anlamlı düşüncelerimizi, önerilerimizi ortaya koyduk'' diyen Eroğlu, iki tarafın vatandaşlık konusundaki hassasiyetlerini masaya konduğunu, bu konuda formüllerinin olduğunu söyledi.

Özel temsilcilerin salı günü, liderlerin de 23 Mart Çarşamba günü bir araya geleceğini bildiren Eroğlu, yurttaşlık konusu üzerindeki görüşmelere devam edeceklerini kaydetti.
 

Üçlü görüşme konusu

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ayrıca, New York'dan yeni dönen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in, Genel Sekreterin liderlere ''bazı mesajlarını'' da ilettiğini açıkladı.

Eroğlu, Ban'ın liderlerle yeni bir üçlü görüşmeyi ne zaman yapacağına dair bir soru üzerine, ''Şu anda netleşmiş bir şey yok. Bu iki hafta içerisindeki müzakerelerin seyri takip edilecek, ona göre Sayın Genel Sekreter bir karar verecekmiş. Ama şu anda bunun dışında herhangi bir bilgim yok'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler