Lodos Marmara'da etkili oluyor

Çanakkale'de etkili olan kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Yayınlanma: 25.12.2009 - 16:42
Abone Ol google-news

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, etkili rüzgar nedeniyle Lapseki-Gelibolu hattındaki seferin iptal edildiğini belirterek, rüzgarın durumuna göre ilerleyen saatlerde seferin yapılabileceğini belirtti.

Yetkililer, Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımının şu an için sadece Çanakkale-Eceabat araba vapuru seferleriyle sağlandığını kaydetti.

 

Tehlike yaşandı

Marmara'da etkili olan lodos nedeniyle, Lapseki-Gelibolu arasında çalışan arabalı vapur, limana yanaşırken tehlike atlattı. Araçlar ve yolcuları taşıyan ve Lapseki'den Gelibolu'ya gitmek üzere hareket eden, GESTAŞ AŞ'ye ait Ayvacık adlı arabalı vapur, şiddetli lodos nedeniyle iskeleye yanaşmakta güçlük yaşadı. Sahildeki lokantalara doğru bir süre sürüklenen arabalı vapur, daha sonra kaptan Selim Avcı ve gemi personelinin çabalarıyla iskeleye yan şekilde yanaştırıldı. Vapurdaki yolcular, görevlilerin de yardımıyla indirildi. Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Liman Başkanı Ayhan Özdemir, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Limana yan şekilde duran GESTAŞ AŞ'ye ait Ayvacık adlı arabalı vapuru kurtarmak için, olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkör geldi. Römorkör tarafından çekilen arabalı vapur, kuvvetli lodos nedeniyle Gelibolu İskelesinde normal yanaşma haline getirilemedi. Bunun üzerine, çekilerek Lapseki Limanına yanaştırılan vapurdaki araçların burada boşaltılacağı öğrenildi.

İçerisindeki araç ve yolcular ile akşam saatlerinde Lapseki'den hareket eden GESTAŞ AŞ'ye ait Ayvacık adlı arabalı vapur, Gelibolu Limanına yanaştığı sırada, kuvvetli lodos nedeniyle bir süre sürüklenmiş ve iskeleye yan şekilde yanaştırılmıştı.

Lapseki'den Gelibolu'ya saat 18.00'de yapılması planlanan arabalı vapur seferi, şiddetli lodos nedeniyle daha önce iptal edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler