Londra karnavala hazırlanıyor

İngiltere'de geleneksel Notting Hill karnavalı yarın başlıyor. İki gün sürecek karnavalda 6 bin 500 polis görev yapacak.

Yayınlanma: 27.08.2011 - 13:34
Abone Ol google-news

İngiltere'de bu ay başında yaşanan yağmalama ve kundaklama olaylarına benzer gelişmelerin yaşanabileceği gerekçesiyle endişeye neden olan geleneksel Notting Hill karnavalı yarın başlıyor.

28-29 Ağustos tarihlerinde yerel saatle 09.00'da başlayıp, 19.00'da sona erecek karnaval için Londra'nın Notting Hill semtinde 6 bin 500 polis görev yapacak. Londra genelinde ise 16 bin polis görevli olacak.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, karnavalın şenlik havasında ve olaysız geçmesi için her türlü önlemi aldıklarını söylese de özellikle esnaf, dükkanlarına zarar gelebileceği gerekçesiyle endişeli. Bazı dükkanların vitrinlerini kırılmaması için tahtalarla kapattığı bildiriliyor.

Brezilya'daki Rio Karnavalından sonra yapılan en büyük sokak festivallerinden biri olan Notting Hill karnavalına her yıl 1 milyona yakın kişi katılıyor. 1964 yılından bu yana düzenlenen festivalde, genelde bıçaklama, yaralama, hırsızlık gibi olaylar meydana geliyor.

Karnavalda, İngiltere'de yaşayan Karayip kökenli kişiler ilginç ve renkli kostümler giyerek, dans ediyor, geçit töreni düzenliyor. Karnavalda Karayiplere özgü yiyecek ve içecekler de tüketiliyor. Geçen yılki festivalde, 5 ton tavuk, 16 bin Hindistan cevizi, 25 bin şişe rom ve 70 bin litre havuç suyu tüketildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler