LPG zannettiler, oksijen gazı çıktı

Kütahya'da, gaz sızıntısı olduğu için LPG zannedilerek polisin alarma geçirildiği tankerde, yanıcı ve patlayıcı olmayan oksijen gazı bulunduğu belirlendi.

Yayınlanma: 01.04.2011 - 10:39
Abone Ol google-news

Recep Aktaş (44), bir özel firmaya ait 26 TN 159 plakalı tankerde bulunan oksijen gazını Denizli'deki tesise boşaltarak Kütahya'ya geldi ve aracı Bahçelievler Mahallesi Şekip Erdem Caddesi'ndeki evinin önüne park etti. Aktaş, daha sonra tankerde kalan az miktardaki gazı boşaltmak için vanayı açarak evine gitti.

Mahallede rutin devriye görevini yürüten polis ekipleri, tankerden gaz sızıntısı olduğunu fark edince takviye ekip çağırdı.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınmasının ardından araçlar ile vatandaşların girmesine izin verilmeyen caddede elektrik kesintisi yapıldı. Polis, çevredeki binalarda yaşayan vatandaşları pencerelere yaklaşmamaları için uyardı. Gaz nedeniyle oluşabilecek patlamayı önlemek amacıyla itfaiye araçları caddeye yaklaştırılmadı.

Polis ekiplerinin yaklaşık 30 dakika sonra telefonla ulaştığı Aktaş, tankerde bir miktar oksijen gazı bulunduğunu, yanıcı ya da patlayıcı olmadığını ifade etti.

Ekipler, daha sonra aracın yanına gelen Aktaş'a, kent merkezine tankerle izinsiz girdiği ve yasak alana park ettiği için 198 TL para cezası uyguladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler